Primele cazuri de gripă sezonieră, în Olt

Share:

Două persoane nevaccinate s-au îmbolnăvit de gripă sezonieră săptămâna trecută, acestea fiind primele cazuri de gripă confirmate din judeţul Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Ea a precizat că cei doi pacienţi cu gripă, o femeie de 52 de ani şi un bărbat de 24 de ani, ambii din Slatina, sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi nu au boli asociate. Ei nu erau vaccinaţi antigripal în sezonul rece 2017 – 2018.

Cei doi pacienţi s-au prezentat la spital săptămâna trecută cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv febră, debut brusc, tuse, rinită, coriză, stare generală alterată. În urma analizei probelor recoltate de la cei doi bolnavi, a fost confirmată, de către laboratorul Institutului Cantacuzino Bucureşti, prezenţa gripei sezoniere (virusul gripal B).

În ce priveşte infecţiile respiratorii acute, săptămâna trecută au fost înregistrate 1.023 de cazuri, cu peste 30% mai multe faţă de prima săptămână a acestui an. La medic s-au prezentat săptămâna trecută şi 461 de pacienţi cu pneumonie, 93 dintre aceştia necesitând internarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.