Viorica Dăncilă, propusă de PSD pentru funcția de premier!

Share:

Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, este propunerea PSD pentru funcţia de prim ministru, informează România TV, citând surse politice din CEx.

Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, face parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Teleorman. A absolvit Facultatea de Petrol şi Gaze şi a lucrat o perioadă în industria petrolieră.

CV-ul Vioricăi Dăncilă poate fi consultat AICI.

Potrivit declaraţiei de avere, Viorica Dăncilă câştigă între 5.000 şi 10.000 de euro pe lună.

Viorica Dăncilă este membru PSD din 1996, şefă a organizaţiei de femei pe plan local.

Eurodeputata PSDs-a delimitat de declaraţia recentă a premierului Mihai Tudose despre autonomia Ţinutul Secuiesc, precizând că declaraţiile legate de spânzurare sau pedeapsa cu moartea pot avea consecinţe în plan european.

„Suntem un stat membru al UE şi primii care trebuie să aibă grijă la respectarea valorilor la care am aderat sunt demnitarii statului român. Îl avertizez pe premier să se aplece mai atent şi mai responsabil asupra propriului discurs. Nu trebuie activate teme şi abordări care pot fi interpretate ca nerespectând valorile europene, indiferent de context”, a declarat Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.
Europarlamentarul a adăugat că PSD reprezintă acum imaginea guvernării României în faţa partenerilor eruropeni.

„Astfel de abordări nefericite – analogii legate de spânzurare sau pedeapsa cu moartea, de care mă delimitez, pot fi taxate. Suntem foarte clari în a susţine că principiul constituţional al statului naţional unitar român nu este ceva negociabil. Aceasta este poziţia tuturor partidelor româneşti şi a tuturor instituţiilor şi este, după cum spuneam, una fără echivoc. Tocmai de aceea, ştiute fiind aceste lucruri, nu este nevoie de utilizarea unor formulări nefericite pentru a puncta ceva cu care suntem toţi de acord”, a susţinut Viorica Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.