Popularitatea lui Schulz și a SPD, pe tobogan

Share:

Popularitatea Partidului Social-Democrat german (SPD) a scăzut cu două puncte procentuale în ultima săptămână, ajungând la 18% din preferinţele electoratului, arată un sondaj de opinie publicat joi de institutul Forsa, cu trei zile înaintea congresului în care social-democraţii ar urma să dea undă verde formării unei ‘mari coaliţii’ alături de conservatori, transmite DPA.

Sondajul relevă că Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU), au câştigat un punct procentual în ultima săptămână, ajungând la 34% din intenţiile de vot.

Celelalte patru partide parlamentare germane au între 8 şi 12% din preferinţele electoratului.

Un alt sondaj de opinie, realizat de YouGov pentru agenţia de presă DPA, indică faptul că 33% dintre germani doresc ca social-democratul Sigmar Gabriel să rămână în funcţia de vicecancelar în cazul unui guvern de coaliţie cu participarea CDU-CSU şi a SPD, în timp ce 22% îl vor în acest post de liderul SPD Martin Schulz.

Săptămâna trecută, conservatorii şi social-democraţii au ajuns la un acord preliminar care ar permite Germaniei să depăşească impasul politic care durează de câteva luni, după alegerile legislative din septembrie 2017.

Delegaţii SPD vor trebui să se pronunţe duminică pentru a aproba principiile acestei alianţe sau, dimpotrivă, a le invalida, caz în care prima economie a Europei va fi aruncată din nou în incertitudine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.