Președintele CJ Neamț, reținut de DNA

0

Președintele Consiliului Județean Neamț, fostul deputat PSD Ionel Arsene, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Ionel Arsene este acuzat de trafic de influență, anunţă DNA.

„Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Ionel Arsene este acuzat că, în cursul anului 2013, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, „a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”.
„Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, mai precizează DNA în comunicat.

Vineri, Ionel Arsene va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.