Turcia, avertizată dur de Siria

Guvernul sirian a avertizat joi Turcia împotriva lansării unei operaţiuni militare în regiunea Afrin (nord-vest) şi a afirmat că forţele aeriene siriene sunt pregătite să se apere împotriva unui astfel de atac, relatează Reuters.

‘Avertizăm conducerea turcă că dacă iniţiază operaţiuni de luptă în regiunea Afrin, acesta va fi considerat un act de agresiune al armatei turce’, a declarat ministrul de externe adjunct sirian Faisal Meqdad, potrivit unui comunicat difuzat de media siriene.

‘Forţele aeriene siriene de apărare şi-au restabilit forţa deplină şi sunt pregătite să distrugă ţinte ale aviaţiei turce pe cerul Republicii Arabe Siriene’, a adăugat el.

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a declarat pentru CNN Turk, într-un interviu acordat joi, că Turcia va interveni în regiunea Afrin şi la Manbij pentru a combate miliţiile siriene kurde (YPG).

Forţele turce sunt desfăşurate deja în zone din Siria de ambele părţi ale regiunii Afrin controlate de YPG. Armata siriană deţine controlul la sud.

‘Prezenţa oricărei forţe turce pe teritoriu sirian este total inacceptabilă’, a adăugat Meqdad. El a spus că o acţiune militară a Ankarei ar complica rolul acesteia ca parte a eforturilor diplomatice ar plasa-o ‘la acelaşi nivel cu grupările teroriste’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.