Intemperiile închid zeci de școli și vineri!

Share:

Vacanţa se prelungeşte şi vineri pentru elevii din unele judeţe. Din cauza intemperiilor, şcolile vor fi închise până luni.

Cursurile vor fi suspendate, vineri, în 30 de unități de învățământ din județele Iași, Galați, Prahova și Tulcea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit datelor transmise Ministerului Educației Naționale, de către Inspectoratele Școlare.

Este vorba despre trei școli din Județul Galați, opt școli din Județul Iași, o școală din Județul Prahova și 18 școli din Județul Tulcea.

 „Este situația pe care ne-au transmis-o Inspectoratele Școlare Județene Iași, Galați, Prahova și Tulcea, joi, la ora 16,00. În cazul în care, vremea rea va afecta și alte zone, atunci situația aceasta poate suferi modificări”, a explicat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației Naționale, Loredana Iordache.

ŞCOLI ÎNCHISE GALAŢI. Trei unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi, toate din mediul rural, vor rămâne închise şi vineri, 19 ianuarie, a anunţat inspectoarea generală Mioara Enache. Este vorba de trei unităţi de învăţământ din Adam (comuna Drăguşeni), Smulţi şi Aldeşti (comuna Bereşti Meria).

„În zonă încă ninge şi viscoleşte zăpada şi, deşi utilajele deszăpezesc drumul, zăpada se aşterne la loc. Autorităţile fac tot posibilul să cureţe căile de acces, până mâine. Dacă se va reuşi, elevii vor fi anunţaţi să vină la cursuri”, a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

ŞCOLI ÎNCHISE TULCEA. Elevii din 18 unităţi de învăţământ din judeţul Tulcea nu vor merge vineri la cursuri, din condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele 18 unităţi de învăţământ se află în localităţile Nalbant, Nufăru, Valea Nucarilor, CA Rosetti, Beştepe, Ceatalchioi, Murighiol, Mahmudia, Sulina, Frecăţei, Chilia, Sarichioi, Stejaru, Babadag, Valea Teilor, M. Kogălniceanu, Hamcearca şi în municipiul Tulcea.

Potrivit sursei, doar elevii din ciclul primar şi preşcolar care învaţă la Colegiul agricol „Nicolae Cornăţeanu” nu vor participa vineri la cursuri, cei din ciclul gimnazial şi liceal urmând să se prezinte la ore.

Din cauza condiţiilor meteorologice, în 26 de unităţi de învăţământ din judeţ elevii şi profesorii nu au putut ajunge joi la ore, cursurile din 10 unităţi şcolare au fost suspendate, iar cele din alte cinci au fost modificate, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ministrul Pop a spus că orele pierdute vor fi recuperate. „Se vor recupera cursurile în toate aceste unități școlare. (…) Totul este sub control. Colegii sunt conectați la ce se întâmplă acolo”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, joi au fost închise unități școlare din Galați, Argeș, Sibiu, Vrancea, Harghita, Prahova, Iași, Vâlcea, Brașov, Constanța, Vaslui.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.