Maria Grapini deconspiră o minciună devastatoare marca Daniel Constantin!

Share:

“Ne-am înstrăinat terenuri, fără noimă, când puteam să impunem restricții pertinente! Vânzarea terenurilor ține exclusiv de statele membre, nu de UE!”, a precizat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis, luni, 22 ianuarie, o informație bombă pentru România, centrată pe problema critică a vânzării terenurilor către cetățenii străini. Țara noastră deține o rușinoasă supremație în procesul de înstrăinare a suprafețelor agricole, în sensul că și-a dat pământul cel mai bun speculatorilor străini, sub paravanul declarativ al foștilor miniștri ai Agriculturii conform cărora așa cere UE!

Umanista a solicitat și obținut răspuns din partea Comisiei Europene, răspuns care aruncă o umbră deasă asupra celor care erau puși să apere pământul României, și nu să-l ofere tuturor, deseori pe nimic.

“Politica agricolă comună este importantă pentru dezvoltarea capacităților de producție mai ales în mediul rural. Din păcate, există probleme specifice ale statelor membre datorită condițiilor de climă diferite și condițiilor geografice și consider că ar trebui acceptate politici naționale adaptate la situația concretă din statul membru.

Considerați că s-ar putea decide la nivel național oportunitatea vânzării terenurilor către persoane străine?”, a fost întrebarea Mariei Grapini.

Răspunsul oferit de CE umanistei este clar: “Reglementarea piețelor agricole și funciare, inclusiv măsurile referitoare la vânzarea de terenuri de către străini, ține de competența statelor membre. Tratatele permit statelor membre să impună restricții privind investițiile străine în terenuri agricole în cazul în care astfel de restricții sunt necesare pentru a proteja interesele publice legitime, de exemplu pentru a preveni speculațiile excesive sau concentrarea excesivă a terenurilor ori pentru a asigura conservarea comunităților agricole. Aceste restricții trebuie, de asemenea, să fie nediscriminatorii și să se bazeze pe criterii clare, specifice și nediscriminatorii cunoscute dinainte. În plus, acestea trebuie să fie aplicate în mod proporțional și nediscriminatoriu”, se arată în răspunsul oferit europarlamentarului PPU-sl.

“Ne-am înstrăinat terenuri, fără noimă, când puteam să impunem restricții pertinente! Vânzarea terenurilor ține exclusiv de statele membre, nu de UE, scrie negru pe alb! Daniel Constantin a mințit! În 2014, a scos o lege care a favorizat înstrăinarea terenurilor. Eram în Guvern atunci și am cerut să nu se aprobe legea. Recunoscută internațional, drept țara cu terenuri extraordinare pentru agricultură, România a ajuns îngenuncheată de către unii, ca Daniel Constantin și alții! Mă întreb, cu ce preț?… Aș vrea să știu când va răspunde Daniel Constantin pentru ce-a făcut? E un rău imens și, din păcate, ireparabil, dar pentru care trebuie să plătească!”, a transmis, luni, presei naționale, Maria Grapini.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.