Trichineloza face ravagii în Harghita

Share:

Trei persoane sunt internate în Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, diagnosticate cu trichineloză, iar alte cinci sunt tratate în ambulatoriu, după ce au mâncat din carnea unui porc, infestată cu trichinella spiralis.

Managerul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a declarat că starea unuia dintre pacienţi este foarte bună şi în curând va fi externat, iar ceilalţi doi mai au nevoie de tratament de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat luni, pentru Agerpres, că boala a apărut la trei familii din localitatea Atid, care sunt rude şi care au mâncat din carnea unui porc sacrificat în 15 decembrie 2017.

Aceştia au început să se simtă rău în urmă cu câteva zile, ajungând la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc cu simptome digestive, febră şi dureri musculare.

Trei dintre aceste persoane, două femei, de 76, respectiv 67 ani şi un bărbat de 48 ani, sunt internate pe secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar alte cinci sunt tratate în ambulatoriu.

Conform purtătorului de cuvânt al DSVSA Harghita, boala a apărut atunci când persoanele în cauză au consumat preparate din carne care au fost doar afumate, el menţionând că trichinella moare în situaţia în care carnea este tratată termic la peste 60 grade sau este congelată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.