Dăncilă deschide ușa Cabinetului miniștrilor penali

0

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a fost întrebată, marţi, dacă va accepta ca miniştri cu probleme penale să facă parte din Cabinetul său, ea precizând că prezumţia de nevinovăţie există până la condamnare, conform Directivei europene pe care a votat-o ca europarlamentar.

„Nu vă pot răspunde la această întrebare. Nu pot să ştiu care e penal, care nu e penal. Gândiţi-vă că sunt europarlamentar şi am votat o Directivă europeană care spunea că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnare şi că justiţia se înfăptuieşte de către judecător. Deci acum nu pot să spun – penal, nepenal, vom vedea ce va propune CExN”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă va avea un cuvânt de spus în desemnarea miniştrilor sau dacă CExN al PSD va decide în privinţa acestora, Dăncilă a răspuns: „Va fi un vot în CExN. Dar bineînţeles că vom avea şi discuţii”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte persoane cercetate penal, că aceste persoane nu au ce căuta în fruntea statului, adăugând că ar colabora greu cu astfel de miniştri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, după şedinţa CExN, că membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, el arătând că social-democraţii au decis să îşi facă ei înşişi Guvernul şi nu alte instituţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.