Politic — 24 ianuarie 2018
Băsescu nu exclude o coaliție de dreapta

Senatorul Traian Băsescu a declarat, marţi, că este în favoarea unei coaliţii de dreapta care să susţină la următoarele alegeri prezidenţiale un candidat unic, dar a adăugat că problema este “onestitatea PNL-ului”.

“Categoric, da, (…) dacă se reuşeşte o coaliţie foarte bine. Problema mea este alta, onestitatea PNL-ului. Aduceţi-vă aminte cum ţipă de dragul poporului şi cum se dau cu capul de pereţi şi legile justiţiei şi să fim la dispoziţia poporului. Păi, domn ‘e, a fost un referendum pentru 300 de parlamentari, da ? Legea a fost la vot în 2017. Cine a votat împotriva reducerii numărului de parlamentari la 300? PSD, PNL, UDMR”, a declarat Traian Băsescu, la TVR 1, întrebat dacă ar fi de acord cu ideea unei coaliţii în zona de dreapta a politicii, într-o alianţă PNL-PMP-USR.

Tot ca o critică, el a acuzat şi faptul că liberalii au mers “mână în mână” cu social-democraţii în cazul unui proiect de lege promovat de PNL, votat în Parlament şi de PSD, privitor la dezvoltatorii imobiliari.

“Deci, ăştia, precinstiţii liberali, de fapt, merg mână în mână cu PSD-ul în foarte multe situaţii. Deci, prin Legea 29, promulgată de preşedintele Iohannis, a fost trimisă la promulgare pe 30 decembrie, promulgată pe 15 ianuarie, îi scutesc de datorii pe dezvoltatorii imobiliari. (…) A fost iniţiată de patru liberali, în frunte cu Raluca Turcan şi votată la greu de PSD şi ALDE. (…) I-a scutit de datorii”, a mai spus Băsescu, citat de Agerpres.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *