Qatarul achiziționează armament din Rusia

Share:

Ambasadorul Qatarului la Moscova, Fahad bin Mohammed al-Attiyah, a declarat, joi, că Guvernul de la Doha poartă negocieri avansate pentru achiziţionarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, potrivit Tass.

”Negocierile pe marginea acestui subiect se află într-un stadiu avansat”, a afirmat ambasadorul Qatarului în Rusia, adăugând că negocierile vizează sisteme S-400, dar şi achiziţionarea de noi tehnologii pentru forţele terestre, potrivit Mediafax.
Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de până la 400 de kilometri şi la o altitudine de până la 30 de kilometri.

Negocierile Qatarului cu Rusia privind achiziţionarea sistemului S-400 vin după ce, anul trecut, Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a efectuat o vizită oficială la Doha, în urma căreia cele două state au semnat un acord care prevede şi cooperarea în domeniul apărării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.