Sporuri pentru angajații care lucrează cu fonduri europene

0

Procentul de majorare salarială de 35% recompensează performanţa şi este menit să determine maximum de implicare în accesarea fondurilor europene de către personalul care le gestionează, potrivit art. 17 din Legea-cadru 153/2017, precizează joi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), într-un comunicat transmis joi Agerpres.

Conform sursei citate, de această majorare salarială beneficiază doar personalul care are prevăzut în fişa postului atribuţii specifice domeniului gestionării asistenţei financiare nerambursabile, reprezentând minimum 75% din totalul atribuţiilor de serviciu.

Procentul de majorare salarială se acordă în funcţie de rezultatele performanţelor profesionale, principalele criterii fiind: a) în cazul obţinerii calificativului „foarte bine”, majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/ salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare va fi de 35%; b) în cazul obţinerii calificativului „bine”, majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/ salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare va fi de 15%; c) în cazul obţinerii calificativelor „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” nu se aplică majorare salarială, precizează comunicatul MDRAPFE.

Actul normativ stabileşte criteriile şi modul de acordare a majorării salariale pentru personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor şi instituţiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, menţionează sursa citată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.