Merkel o ironizează pe Theresa May

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ironizat abordarea premierului britanic, Theresa May, în negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmând că şeful Guvernului de la Londra ştie să ceară doar să i se facă oferte, relatează ITV şi The Independent.

În cursul unei întâlniri cu jurnaliştii, la Forumul Economic Mondial Davos, Angela Merkel a declarat că Theresa May vrea constant să i se facă oferte.”Ne spune: «Să ne faceţi o ofertă». Noi îi răspundem: «Dar voi ieşiţi din UE, nu este necesar să vă facem noi oferte. Să fim serioşi, ce vreţi?». Dar Theresa May repetă: „Să ne faceţi o ofertă”, le-a declarat Angela Merkel jurnaliştilor, potrivit Mediafax.

„Astfel, suntem prinşi într-un ciclu fără sfârşit între «ce vreţi?» şi «să ne faceţi o ofertă»”, a subliniat Angela Merkel.

Guvernul Theresa May nu a avut încă nicio reacţie la aceste declaraţii.

Pe de altă parte, liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, şi-a exprimat luni scepticismul în legătură cu încheierea rapidă a negocierilor cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez tradiţional, Uniunea Creştin-Socială) în legătură cu formarea unei ‘mari coaliţii’ guvernamentale la Berlin, relatează Reuters.

În întâlniri cu alţi membri ai conducerii SPD, Schulz a declarat că prima rundă a tratativelor cu conservatorii, începută vineri, ar putea dura mai mult din cauza divergenţelor cu privire la subiecte precum asigurările medicale, reunirea familiilor refugiaţilor şi reforma pieţei forţei de muncă, cu accent pe contractele pe termen scurt.

Liderul social-democrat a spus că nu este clar ce fel de compromisuri sau acorduri ar putea fi făcute în aceste domenii, conform unor surse apropiate conducerii SPD.

În privinţa reunirii familiilor refugiaţilor ajunşi în Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel susţin o abordare mai dură pentru a evita să mai piardă electorat în favoarea ‘Alternativei pentru Germania’ (extrema-dreaptă), formaţiune intrată pentru prima dată în parlament în urma alegerilor din septembrie anul trecut.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.