SIAB revine la Romexpo după 11 ani

Romexpo, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) au susținut marți, 30 ianuarie,  conferința de presă a Salonului Internațional de Automobile București – SIAB 2018, la centrul expozițional Romexpo.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat: „Prin construirea noilor pavilioane expoziționale s-a creat cadrul adecvat pentru desfășurarea SIAB 2018. Investiția totală în aceste spații se ridică la 27 de milioane de euro.  Aceste pavilioane oferă toate facilitățile necesare unui eveniment de talia SIAB, pentru care s-au stabilit suprafețe de 27.000 de mp la interior și 20.000 de mp la exterior”.

SIAB 2018 își propune să acopere toate subdomeniile industriei auto, astfel încât să ofere atât specialiștilor din domeniu, cât și publicului  larg o privire cât mai cuprinzătoare asupra evoluțiilor tehnologice cu care este echipat automobilul astăzi . De la producători și importatori de autoturisme, autovehicule comerciale ușoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roți, trailere, până la componente și accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse și concepte noi pentru E-mobility și furnizori de servicii auto, cu toții sunt invitați să expună în cadrul SIAB 2018, acesta fiind un eveniment a cărui  anvergură internațională trebuie confirmată nu numai prin standardele expoziționale, care sunt la un standard de acest nivel, dar și prin arhitectura standurilor și produsele ce vor fi expuse.

Așadar, acest spectacol auto, care  în mai puțin de două  luni își va redeschide porțile la 11 ani distanță de ultima sa ediție, se pregătește în haine noi să ureze „bun venit” tuturor celor care vor dori să-i treacă pragul.

George Grigorescu, președintele APIA, a anunțat că SIAB va avea loc din doi în doi ani, urmând a fi organizat la începutul primăverii. Plasarea acestui eveniment în luna martie va fi în avantajul companiilor, pentru că astfel, poate fi capitalizat mai bine sezonul în care încep vânzările, iar campaniile comerciale ale operatorilor din sectorul auto au mai multă consistență”.

Evenimentul va căuta să integreze toate aspectele mobilității, fiind expuse tehnologii pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile orașe, dar și servicii și furnizori pentru servicii de mobilitate.

Marius Tudor, secretar general al APIA, a subliniat că „Autovehiculele verzi au înregistrat în ultimul an creșteri importante, mai ales pe fondul susținerii acestora prin programele guvernamentale specifice. De aceea, sperăm ca la SIAB să vedem tot mai multe astfel de autovehicule, care, de ce nu, să poată fi și testate de către vizitatori.”

 La începutul conferinței de presă, Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile au semnat un protocol de colaborare, care prevede susţinerea şi promovarea, în comun, a intereselor mediului de afaceri din România, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, precum și organizarea şi promovarea de activităţi comune inlcusiv conferinte și expoziții, (ex: SIAB), de interes pentru membrii celor două organizaţii şi a întregii comunităţi de afaceri din România.

 SALONUL INTERNAȚIONAL DE AUTOMOBILE BUCUREȘTI (SIAB), cel mai important eveniment din domeniul automobilelor organizat în România, este recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA) și este listat în calendarul oficial al acesteia.

Ediția din 2018 a SIAB va fi organizată de către Romexpo în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

La 11 ani distanță de la ediția precedentă, SIAB, evenimentul emblemă al industriei auto din România, își asteaptă vizitatorii în noile spații expoziționale ale Romexpo, pavilioanele B1, B2 și B3, care beneficiază de dotări și facilități la nivel internațional.

Program de vizitare SIAB:

  • Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
  • Program pentru public, 24 martie – 1 aprilie;
  • Luni – vineri, între orele 10:00 și 20:00;
  • Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 și 19:00.

Loc de desfășurare:

  • Centrul Expozițional Romexpo – pavilioanele: B1, B2, B3.

Bilet intrare:

  • Adulti: 30 lei/zi;
  • Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate.

Acces:

  • Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei libere, Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;
  • Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;
  • Tarif parcare: 3 lei/ora.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.