SPP, vizat de o anchetă parlamentară

0

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai cere ancheta parlamentară la Serviciul de Protecţie şi Pază pentru a se stabili dacă SPP se ocupă şi de operaţiuni care ţin de domeniul politic.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, crede că ar fi momentul declanșării unei anchete parlamentare care să clarifice situația de la nivelul SPP, pe fundalul ultimelor scandaluri în care e prins serviciul de pază.

”După părerea mea, trebuie făcută o anchetă de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru că nu este în regulă ca un serviciu care se ocupă cu protecția demnitarilor să execute și operațiuni care țin de domeniul politic. Deci aștept o anchetă și după aceea vom vedea care este realitatea”, a declarat Nicolai.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu vrea să beneficieze de serviciile de protecţie ale SPP şi că a anunţat deja conducerea Serviciului de această decizie. Mai mult, Dăncilă a spus că toţi miniştrii au fost de acord cu aceeaşi măsură.

„Pentru că au apărut speculaţii, aş vrea să precizez că am transmis Serviciului de Pază şi Protecţie încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune şi am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalităţile legale în acest sens”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a ţinut să precizeze că nu are nicio problemă cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia în sine.

„Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP a căror muncă o respect şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens”, a afirmat Dăncilă.

Anunţul premierului Dăncilă privind renunţarea la serviciul de protecţie al SPP vine după ce marţi apăruse deja pe surse această informaţie, iar şeful PSD, Liviu Dragnea, îl acuzase pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că încearcă eliminarea sa din viaţa politică.

Ultima relatare legată de Pahonţu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă – el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a relatat Liviu Dragnea luni seară într-o emisiune la Antena 3.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.