Un bărbat a plonjat cu mașina în lacul Ghiroc

Echipaje de intervenţie au fost mobilizate, în noaptea de marţi spre miercuri, pe malul Lacului Ghioroc, aflat la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Arad, după ce o maşină a ieşit de pe şosea şi a căzut în apă. Autoturismul s-a scufundat la scurt timp.

Ulterior s-a aflat că este vorba despre un localnic, mai exact un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Covăsânț și care, pe fondul unei certe violente cu nevasta, ce se pare că nu fusese de acord cu faptul  că soțul  cumpărase un TIR, a hotărât să termine cu lumea aceasta și a plonjat în undele lacului. Alertați imediat pompierii de la ISU Arad și Poliția Județeană s-au deplasat la fața locului și au început căutările, însă până la ora 4,00 dimineața nu a putut fi găsită decât mașina, dusă de cureți la aproximativ 20 de metri de mal. Cercetările vor fi continuate astăzi (miercuri) la lumina zilei, în speranța că va fi găsit și cadavrul sinucigașului.

”În acestă seară polițiștii au fost sesizați prin serviciul de urgență 112 despre faptul că un bărbat de 42 de ani din Covăsânț, în timp ce se afla la volanul propriului autoturism pe malul lacului Ghioroc, a sărit în lac, scufundându-se apoi 20 – 25 de metri. În continuare polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate care au fost împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment tragic”, după cum ne-a relatat din partea IJP inspector principal Lorena Radu.

Martorii au sunat la 112 aproape de miezul nopţii, anunţând că un autoturism a părăsit brusc partea carosabilă la intrare în localitatea arădeană Ghioroc şi a plonjat în lac, o zonă de agrement cunoscută.

Poliţiştii din localitate au ajuns primii la locul incidentului şi au reuşit să vadă plafonul autoturismului, înainte ca acesta să se scufunde.

Fiind întuneric, fără surse de lumină pe luciul apei, poliţiştii au aşteptat intervenţia echipajelor trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

”Am trimis un echipaj descarcerare grea, autospeciala de scafandri, o barcă, un Duster, doi ofiţeri şi şapte subofiţeri, iar operaţiunile de căutare-salvare sunt în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Autorităţile nu ştiu deocamdată câte persoane se aflau în autoturism şi nici dacă există supravieţuitori.

Echipajele de intervenţie au instalat echipamente şi încearcă să scoată autoturismul, în timp ce scafandrii caută eventuale victime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.