George Ivașcu vrea un Senat al Ministerului Culturii

Ministrul George Ivaşcu a declarat că săptămâna viitoare va reveni la Academia Română pentru a constitui Senatul Ministerului Culturii.

„Miniştrii Culturii trec, cultura rămâne, de aceea astăzi am venit în faţa dumneavoastră pentru a vă face şi a vă înainta o nevoie a mea ca ministru al Culturii, un administrator al culturii, de a constitui împreună un parteneriat care să însemne Senatul Ministerului Culturii, format din dumneavoastră. Cu ajutorul dumneavoastră, săptămâna viitoare voi reveni aici pentru a construi Senatul Ministerului Culturii format din Academia Română. Vă mulţumesc şi de acum încolo vă rog, am nevoie de sprijin, (…) pentru a ţine cultura română acolo unde e locul ei”, a spus ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, la o ceremonie desfăşurată la Academia Română, prilejuită de apariţia celui de-al 200-lea volum din seria „Opere fundamentale” dedicat clasicilor literaturii române.

Ivaşcu a amintit obligaţia ca în anul Centenarului să fie omagiate marile personalităţi care au format România de astăzi.

„Spuneam, atunci când am fost audiat pentru poziţia de ministru, că în anul Centenar avem obligaţia de a ne omagia marile personalităţi care au format România de astăzi, dar cel mai important este să devenim înaintaşii urmaşilor noştri. De aceea, începând din anul Centenar, ne-am propus să continuăm fundaţia construcţiei României având la bază tot ceea ce e valoros şi fundamental”, a adăugat ministrul Culturii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.