Bușoi pune tunurile pe ministrul Vasilescu

Share:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, vineri, că anunţul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivit căruia salariile vor scădea, „este o ticăloşie pesedistă grandioasă”, iar noua lege a salarizării, limitarea sporurilor în structura bugetară şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat sunt factorii care vor duce la diminuările veniturilor nete.

„Anunţul ministrului Muncii că scad salariile este o ticăloşie pesedistă grandioasă. Singurul instrument real de luptă este mobilizarea întregii societăţi împotriva ipocriziei actualei coaliţii de guvernare. Anunţul ministrului Muncii despre scăderea salariilor este un semn de siguranţă de sine al PSD că – odată trecut şi al treilea Guvern – echipa domnului Dragnea consideră că îşi poate permite să facă orice”, afirmă Cristian Buşoi.

Buşoi spune că noua lege a salarizării, limitarea sporurilor în structura bugetară şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat sunt factorii care vor duce la scăderea salariilor nete ale unor categorii profesionale.

„Din cauza a trei factori – noua lege a salarizării, limitarea sporurilor în structura bugetară şi transferul contribuţiilor sociale – multe categorii profesionale vor avea salarii nete scăzute. Deja se văd efectele asupra bugetarilor cu responsabilităţi de conducere şi asupra celor care sunt responsabili de programe europene, asupra personalului nedidactic, asupra grefierilor. Sunt multe categorii profesionale afectate”,continuă liberalul.

De asemenea, acesta spune că PSD a promis că salariile nu vor scădea din cauza noii legi a salarizării şi a transferului contribuţiilor.

„Merită amintit că, la momentul discuţiei despre legea salarizării unitare, ca şi la momentul discuţiei despre mutarea contribuţiilor sociale, conducerea PSD declara sus şi tare că salariile nu vor fi afectate. Ministrul Olguţa Vasilescu garanta la jumătatea anului trecut că «niciun salariu din România NU va scădea», domnul ministru Mişa dădea asigurări că «mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat NU va duce la scăderea salariilor», Liviu Dragnea spunea că «toată lumea ştie că salariul net NU are cum să fie scăzut»”, spune acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.