Dragnea, un nou atac la șeful SPP

0

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a dezvăluit la România TV că şeful SPP avea o practică foarte nocivă. Liderul PSD a precizat că cel care are obligaţia să protejeze demnitarii mergea la Parchete şi transmitea anumite mesaje.

„Nu am venit cu SPP, am venit cu un colaborator care e şofer. Fac asta de ani de zile, nu beneficiez, nu am avut de când sunt preşedintele Camerei relaţii instituţionale cu SPP, adică să beneficiez de pază, protecţie, maşini şi alte facilităţi, am refuzat de la începutul mandatului să fac lucrul acesta pentru un motiv foarte serios: nu am încredere în şeful acestei instituţii, domnul Pahonţu, pentru că ştiu de mult că de foarte mulţi ani îşi depăşeşte atribuţiile, de foarte mulţi ani foloseşte această instituţie, angajaţi ai acestei instituţii să colecteze informaţii, pe de o parte, iar pe de altă parte, să încerce să influenţeze, câteodată a şi reuşit, oameni din Guvern, din partide într-un sens sau altul”, a afirmat Dragnea.

El a adăugat că şeful SPP mergea la parchete sau vorbea cu procurori şi judecători pentru a transmite „anumite mesaje”.”Ştiu din anii trecuţi că avea o practică foarte nocivă, nu am informaţii că ar fi terminat cu aceste practici, că mergea pe la parchete, instanţe sau vorbea cu procurori, judecători, transmiţând anumite mesaje. Toţi cu cei care am vorbit spuneau că majoritatea mesajelor erau, practic, de la dumnealui, în schimb spunea că vin de la preşedinţi, de la preşedintele de dinainte sau de la preşedintele actual. Majoritatea celor care mi-au spus acest lucru de-a lungul timpului mi-au spus că asta este părerea lor pentru că niciunul nu credea că preşedintele României şi cel de dinainte şi cel actual l-ar fi folosit”, a susţinut Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că majoritatea miniştrilor a luat ca un fapt că ofiţerii SPP trebuiau să transmită şefului instituţiei ce au făcut.

„Ce informaţii să culeagă acest om despre un ministru ca să-l protejeze? Sincer, ce informaţii poate culege să-l protejeze. Dimpotrivă, majoritatea miniştrilor cu care am vorbit, nu numai în 2017, ajunseseră la o stare de glumă, toţi luau ca un fapt că ofiţerii SPP trebuie să transmită lui Pahonţu unde am fost, ce am făcut”, a mai subliniat Dragnea.

El a menţionat că vicepremierul Paul Stănescu a spus acest lucru „cu subiect şi predicat”.

„Unde scrie în fişa postului la SPP, la şeful SPP, că trebuie să se bage în chestiuni politice, în viaţa internă a partidelor, în influenţarea membrilor Guvernului? Asta este într-adevăr o chestiune de securitate naţională”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis ar fi interesat unde merge un ministru şi cu cine se întâlneşte, subliniind că nici şeful statului nu este protejat.

Liderul PSD a subliniat că nu are de gând să mute serviciul SPP de la preşedinte.  „Nu am nimic cu institutia in sine. Marea majoritate  sunt oameni seriosi, profesionisti şi oameni in care poti sa ai incredere. Institutia in sine este in regula, dar nici nu mai conteaza cum e institutia daca ei sunt obligati sa raporteze sefului SPP. Sunt suficiente institutiile care ne urmaresc”.

„Klaus Iohannis nu este partenerul meu, nici fost coleg de partid, nici coleg cu mine. Este un adversar politic. Dar cu toate astea, nu pot sa cred a presedintele este interesat unde merge, ce face si ce program are un ministru. O fi singur omul asta? Cine culege informatii le folosește într-un anume fel.

Incep sa vorbeasca foarte multi oameni. Am avut o perioada in care a fost o frica foarte mare in Romania si se vorbea in soapta. Sunt oameni care vorbesc in soapta si in casa. In ultimul an, si datorita mie, si a domnul Tariceanu, a actiunilor celor doua partide si a parlamentului, oamenii au prins curaj si au inceput sa vorbeasca.

Informatii le culegea generalul Pahonțu ca sa poata sa influenteze. Pentru cine? Cred ca nici presedintele Iohannis nu e protejat, din moment ce nu strange aceste informatii pentru presedinte. Insemna ca acele informatii le foloseste pentru altcineva. Asta inseamna ca se ocupa de alte scopuri de care presedintele Romaniei nu știe. Asta e problema de securitate nationala”, spune liderul PSD.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.