Gripa face o victimă și la Hunedoara

Share:

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, a murit în spitalul din Deva, din cauza gripei, pacientul fiind cunoscut cu multiple afecţiuni cronice şi nu avea făcut vaccinul împotriva bolii, a anunţat luni medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

„Bolnavul era cunoscut cu mai multe afecţiuni cardiovasculare grave. În asemenea cazuri era important să fie vaccinat împotriva gripei, mai ales că vaccinarea este gratuită”, a declarat dr. Birău.

Medicul şef al DSP Hunedoara a solicitat medicilor de familie să continue vaccinarea populaţiei împotriva gripei, în special pentru persoanele care suferă de afecţiuni cronice.

În depozitul DSP Hunedoara se mai află 5.000 de doze de vaccin antigripal care pot fi solicitate de medicii de familie din judeţ pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc.

Peste 30.000 de doze de vaccin antigripal au fost aduse, la începutul lunii decembrie 2017, în judeţul Hunedoara pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc, vaccinurile fiind repartizate de Ministerul Sănătăţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.