Mihai Chirica, apărat de filiala PSD Iași

0

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, rămâne în PSD, după ce, în şedinţa Biroului Municipal Permanent Lărgit, de miercuri seara, s-a votat, cu două abţineri, continuarea drumului său în PSD, potrivit Mediafax.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat miercuri seara, după şedinţa Biroului Municipal Lărgit, că a fost votată continuarea sa în cadrul PSD Iaşi. De asemenea, de acelaşi vot s-au bucurat şi viceprimarul Gabriel Harabagiu şi social-democratul Sorin Iacoban.

„S-a votat, cu două abţineri, să ne continuăm drumul în PSD. Am cerut decizia luată marţi seara în privinţa excluderii noastre din partid, dar nu ni s-a prezentat nimic până acum”, a spus Chirica.

Potrivit primarului, votul de miercuri al organizaţiei municipale va fi trimis la CEx -ul care va avea loc joi la prânz.

Marţi seara, Comisia de etică a PSD Iaşi a recomandat excluderea din partid a lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a lui Sorin Iacoban, iar europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a declarat că PSD renunţă definitiv la şansa de a câştiga Primăria Iaşi dacă-l exclude din partid pe Chirica.

Mai mulţi lideri PSD Iaşi i-ar reproşa lui Chirica faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iaşului, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În urmă cu un an, vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din toate funcţiile politice la o şedinţă a CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid. Liderul PSD Liviu Dragnea spunea atunci că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el arătând că aceasta ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare” şi că se aşteaptă ca, în perioada următoare, Chirica să înţeleagă motivele nervozităţii pe care a creat-o în PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.