Oficialii de la Phenian nu vor discuta cu americanii

0

Oficialii nord-coreeni care vizitează Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă nu vor discuta cu americanii, a anunţat joi agenţia KCNA, preluată de Reuters. La Pyeongchang sunt aşteptaţi şeful de stat constituţional de la Phenian, Kim Yong Nam, şi Kim Yo Jong, sora în vârstă de 28 de ai a liderului de la Phenian, Kim Jong Un.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, care va sosi joi în Coreea de Sud, înaintea ceremonie de deschidere a jocurilor, nu a exclus miercuri posibilitatea unui dialog direct. Aflat la Tokyo, el a anunţat însă „cea mai dură şi agresivă rundă de sancţiuni împotriva Coreei de Nord”, informează Reuters.

Agenţia oficială de presă de la Phenian a arătat că „noi nu ne-am milogit niciodată pentru un dialog cu Statele Unite şi aşa va fi şi de acum încolo”. Agenţia îl citează pe Cho Yong Sam, directorul general al departamentului pentru America de Nord din ministerul nord-coreean de externe: „Ca să fie clar, nu avem nicio intenţie să ne întâlnim cu SUA în timpul vizitei noastre în Coreea de Sud”. Coreea de Nord nu are nicio intenţie de a folosi Jocurile Olimpice ca vehicul politic, a insistat el.

Guvernul de la Seul a cerut miercuri Organizaţiei Naţiunilor Unite să permită, ca o excepţie, participarea unui oficial nord-coreean la ceremonia de deschidere a Jocurilor. Choe Hwi se află pe lista de sancţiuni a ONU.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.