Serie de conferințe, la Ateneul Român

0

Prima ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de prelegeri şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti importanţi şi oameni de cultură de prestigiu, va avea loc la Ateneul Român în perioada 24 – 28 februarie, anunţă Fundaţia Humanitas Aqua Forte.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres, evenimentul îşi propune să răspundă la interogaţia ce vizează locul „unde se află şi încotro se îndreaptă lumea în care trăim, fie că e vorba de România Centenarului Marii Uniri, de o Europă în căutare de noi repere sau de starea omenirii la început de secol XXI”.

„La această întrebare care ne priveşte pe toţi vor încerca să răspundă, în scenariul primei ediţii, invitaţi din Statele Unite, Franţa, Austria, Elveţia şi Olanda. O vor face din perspectiva istoriei, a geopoliticii, a fizicii, a ştiinţelor medicale, a istoriei artei etc. Între 24 şi 28 februarie îi veţi putea întâlni pe scena Ateneului Român pe Hans Klemm – ambasadorul SUA în România, pe Thierry Wolton – scriitor şi istoric francez, celebrul autor al impozantei „Histoire mondiale du communisme”, pe Oliver Jens Schmitt – profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiţă, reputat critic şi istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la College de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda”, precizează sursa citată. Fiecare invitat va susţine o conferinţă de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Şuteu, Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.