„Licu, o poveste românească”, la Festivalul ZagrebDox

0

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în regia Anei Dumitrescu, a fost selectat în secţiunea „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox, eveniment care se va desfăşura în Croaţia, în perioada 25 februarie – 4 martie.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, filmul, recompensat la sfârşitul lui 2017 cu trofeul „Porumbelul de Aur/ Golden Dove” la DOK Leipzig, va fi prezentat la cea de a 14-a ediţie a Festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol, văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album, se arată în descrierea peliculei.

Filmul va fi lansat în România pe 24 august, de Rollercoaster PR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.