Scandal la PSD Iași. Primarul Chirica, exclus din partid!

0

Scandal la PSD Iaşi. Biroului Permanent Judeţean Iaşi a decis excluderea din PSD a lui Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban. În vremea ce şeful PSD Iaşi susţine că decizia este definitivă, cei din tabăra „excluşilor” susţin că este nevoie de o decizie în Comitetul Executiv Judeţean. Mihai Chirica susține că totul s-a făcut la ordinul lui Liviu Dragnea, dar anunță că va contesta decizia, pentru că, în conformitate cu statutul PSD, singura organizație care are dreptul să-l excludă din PSD este organizația municipală a PSD Iași.

Excluderea lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a lui Sorin Iacoban a fost votată vineri, cu 18 voturi din 21 posibile, în Biroul Permanent Judeţean al PSD Iaşi. Votul s-a dat în absenţa celor excluşi.

„După ce ne-am expus punctele de vedere, li s-a cerut celor care ne susţin să părăsească sala. Am plecat împreună cu ei. Ni s-a reproşat că am emis comunicate referitoare la susţinerea Guvernelor Grindeanu şi Tudose. Am explicat susţinerea pe care am avut-o faţă de acele guverne. Au fost date 3 voturi în Comisia de Etică, dar la final ar fi fost 7. Nu a fost respectat regulamentul. Noi am venit azi pentru a coase o fisură între organizaţia municipală şi cea judeţeană”, a declarat Mihai Chirica.

Chirica spunea că statutar nu poate fi exclus, deoarece decizia Biroului Judeţean trebuie trimisă la organizaţia municipală.

Şeful PSD Iaşi susţine că nu mai este nevoie de o decizie în Comitetul Executiv Judeţean şi a invocat mai multe prevederi din statutul PSD în acest sens. Potrivit lui Popa, citat de Ziarul de Iasi, cei trei sunt excluşi definitiv, de astăzi, din partid. La Comitetul Executiv, PSD va propune un nou viceprimar în locul lui Harabagiu.

„Domnii sancţionaţi cu excluderea au posibilitatea de a se reînscrie peste un an în PSD. Inclusiv domnul Chirica. Ei au avut posibilitatea de a se exprima democratic, dar nu oricum, la colţ de stradă. Acesta este motivul excluderii din partid. Eu vreau să colaborez cu domnul primar Chirica, pentru că avem proiecte importante de dus la capăt împreună”, a spus Maricel Popa.

În schimb, tabăra „excluşilor” invocă la rândul lor statutul şi spun că e nevoie de o decizie în Comitetul Executiv.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că totul s-a făcut la ordinul lui Liviu Dragnea şi a anunțat că va contesta decizia, pentru că, în conformitate cu statutul PSD, singura organizație care are dreptul să-l excludă din PSD este organizația municipală a PSD Iași.

”E un moment prin care a trecut și Cătălin Ivan. S-a încercat și atunci o chestiune cu plata contribuției. Au trecut și alții prin procedura asta. Nu putem încă vorbi despre asta. Până la urmă corpul care contează al PSD a hotărât total diferit. Procedura e următoarea: Rechizitoriul pe care l-a organizat Comisia pusă la dispoziția președintelui Organizației Județene, pe lângă multe alte încălcări ale statutului a propus excluderea mea din PSD și a altor doi colegi PSD. BPJ a luat azi doar act de această propunere, dar statutul spune că doar organizația de bază poate decide dacă se întâmplă acest lucru. Dar nu a mers. Eu încă fac parte din PSD”, a declarat Mihai Chirica, la Antena 3.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.