Premieră: Semifinală Eurovision, în Salina Turda!

Share:

Realizarea şi transmiterea în direct a semifinalei Eurovision în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri, reprezintă o istorie absolută în istoria concursului muzical, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia de la TVR imaginile show-ului care va fi difuzat duminică.

Directorul general al TVR, Doina Gradea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Turda, că ideea organizării semifinalei în salină a venit din partea primarului municipiului, Cristian Matei.

„Partenerii internaţionali apreciază curajul TVR de a realiza show-ul în Salina Turda. Mai multe televiziuni din străinătate doresc să preia imaginile de la semifinală. (…) Propunerea de a organiza semifinala în decorul inedit al Salinei Turda a venit din partea domnului primar, un om deosebit de curajos”, a spus Doina Gradea.

Directorul general al TVR a dezvăluit că numeroase personalităţi vor veni la salină să urmărească show-ul, însă numele rămân o surpriză până în ziua spectacolului.

La rândul său, primarul municipiului Turda a afirmat că organizarea în salină a cunoscutului concurs muzical readuce oraşul în atenţia publicului.

„A fost nevoie de mult curaj pentru a realiza acest eveniment. Timp de o săptămână, echipa de organizatori a făcut o muncă titanică şi mă bucur că lucrările sunt aproape finalizate. Vreau să mulţumesc conducerii TVR pentru că a ales să organizeze semifinala alături de noi, iar Turda este, cu această ocazie, în atenţia tuturor”, a spus Cristian Octavian Matei.

Diana Dumitrescu, actriţa care prezintă alături de Cezar Ouatu spectacolul din această duminică, a mărturisit că a pregătit o ţinută specială, având în vedere temperatura scăzută din salină.

„Sunt bucuroasă că voi avea ocazia să particip la o premieră absolută în istoria Eurovision, într-un decor extraordinar”, a declarat Diana Dumitrescu.

Show-ul va avea loc la o adâncime de 90 de metri, în mina Rudolf şi va fi transmis live, în 11 februarie, de la ora 21,00.

Ultima semifinală a concursului va avea loc la Sighişoara, în 18 februarie, iar pe 25 februarie, la Bucureşti, va avea loc Marea Finală a Selecţiei Naţionale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.