Lupescu va candida la șefia FRF

0

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a anunţat că va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, alegerile urmând să aibă loc la 18 aprilie. În prezent, preşedinte al FRF este Răzvan Burleanu.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, care duminică şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că decizia a fost greu de luat, apreciind că va fi o provocare mare pentru el. Lupescu a mai spus că a renunţat la postul de director tehnic al UEFA pentru a candida la şefia FRF.

„Sunteţi mulţi care mi-aţi solicitat de-a lungul ultimului ani să îmi pun experienţa, cunoştinţele şi pasiunea în serviciul fotbalului din ţara mea. V-am auzit, am înţeles, am cântărit şi am luat decizia conformă cu dorinţele voastre, să îmi depun candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal”, a afirmat Ionuţ Lupescu, în prezent şef al Comisiei Tehnice a UEFA.

Am luat decizia să candidez după nenumăratele discuţii, telefoane, mesaje avute cu oamenii din fotbalul românesc, despre situaţia din fotbalul românesc. A fot o decizie greu de luat, am luat-o cu inima, nu cu capul. Va fi o provocare mare. E un post deosebit la UEFA, dar mi-am încheiat socotelile, cred că am o datorie pentru fotbalul românesc. Vreau să dau înapoi şi vreau să ajut, să facem ceva pentru redresarea lui, dacă vrem să ne apropiem de ce se face în Vest. Am vorbit şi cu Hagi şi cu Popescu, lucrul cel mai important este să mă susţină membrii Adunării Generale. Eu nu am treabă cu oamenii din federaţie, ci cu membrii votanţi, restul contează mai puţin. Nu am nicio garanţie că voi câştiga, dar câteodată trebuie să ieşi din zona de confort. Cred că sunt destul de matur şi în putere să pot schimba ceva. I-am anunţat că îmi închei socotelile cu ei şi că vreau să revin în România, să fac ceva aici. Mă aştept la orice să se întâmple în campanie, sunt sigur că vor fi şi critici şi atacuri”, a declarat Lupescu la Digisport Matinal.

El nu crede într-o implicare a politicului în alegeri: „Nu cred că politicul se va implica în alegeri, cred că lumea sportului trebuie să-şi aleagă oamenii, dar trebuie să avem o relaţie cu politicul, pentru că acolo se decid bugete. Aş vrea să facem un plan naţional pentru sport, este timpul să ne asumăm această răspundere”.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a anunţat că va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, alegerile urmând să aibă loc la 18 aprilie. În prezent, preşedinte al FRF este Răzvan Burleanu.

În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu a evoluat de 74 de ori pentru naţionala României şi a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Dinamo, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach sau Bursaspor.

El a fost director general în cadrul FRF în perioada 2005/2011, iar din acest an a fost oficial la UEFA.

Răzvan Burleanu şi-a anunţat deja candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia FRF. Burleanu este în funcţie din 4 martie 2014, când l-a învins, în turul al doilea, pe fostul arbitru Vasile Avram, cu 113 voturi, din 175 exprimate.

Până în prezent, fostul internaţional Marcel Puşcaş şi-a mai anunţat candidatura la conducerea FRF.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.