Mahmoud Abbas, vizită în Rusia

0

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas este aşteptat luni în Rusia, la două săptămâni după premierul israelian Benjamin Netanyahu, în încercarea de a obţine de la preşedintele rus Vladimir Putin sprijinul Moscovei după ce SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit AFP

Prevăzută iniţial să aibă loc în staţiunea balneară Soci, întâlnirea a fost mutată la Moscova, din cauza prăbuşirii unui avion de linie în capitala Rusiei, accident soldat cu 71 de morţi, conform Kremlinului.

Această vizită survine la două zile după o serie de raiduri aeriene ale Israelului asupra a 12 ţinte siriene şi iraniene ca represalii, conform statului israelian, la incursiunea unei drone iraniene în spaţiul său aerian.

Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu au discutat la telefon după aceste atacuri. Preşedintele rus a atras atenţia asupra unei „spirale periculoase” în Siria, în timp ce Benjamin Netanyahu a dat asigurări că Israelul „va continua să îi lovească pe toţi cei care vor încerca să ne atace”.

Mahmoud Abbas, care refuză orice contact cu administraţia preşedintelui american Donald Trump după ce Washingtonul a recunoscut la sfârşitul lui 2017 Ierusalimul drept capitală a Israelului, urmează să susţină un discurs în Consiliul de Securitate al ONU la 20 februarie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.