Sebastian Ghiță, noi dezvăluiri incendiare despre Kovesi și DNA

0

Sebastian Ghiță a făcut noi dezvăluiri în urma apariției informațiilor că în dosarele sale au fost falsificate probe. „Voi face plângere penală, dar înainte vreau ca Parchetul General să-i aresteze, să sigileze şi sa verifice probele să nu aibă timp să le modifice”, a declarat fostul deputat la România TV.

Sebastian Ghiță a comentat probele prezentate de fostul deputat Vlad Cosma şi a făcut noi dezvăluiri despre aranjamentele de la DNA Ploieşti.

„Este o crimă ce au putut să facă aceşti nemernici!  Nu știam că și Kovesi știa, se bucura, aștepta cu nerăbdare. Acest Portocală mergea des prin București și de acolo se întorcea cu tot felul de povești. Am aflat la început de mașinațiunile acestui om. (…) Eu oricum voi face plângere penală, o să vorbesc cu avocaţii. Tot timpul încearcă să influențeze martori, fură hârtiile, strică calculatoarele. Noroc că avem toate hârtiile. Inventau prejudicii, identități, fapte, falsificau percheziții informatice”, a declarat Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă a amintit că Mircea Negulescu a menţionat numele Laurei Codruţa Kovesi: „I-a spus în mod clar numele şi dacă procurorii de la Parchetul General vor intra în acel DNA, la Bucureşti, că nu au acum de ce să le mai fie frică… Nu mai au cum să stea de frica lui Kovesi”.

„Sunt de acord cu lupta împotriva corupţiei, dar nu aceste făcături. A ajuns lumea să se ia la bătaie pe stradă, iar ei fac ceea ce fac. Aştept să văd toate aceste dezvăluiri, o să adun dovezi şi o să mă duc… O să-mi dea despăgubiri, dar ani de zile în care am fost… Spre surprinderea multora, foarte mulţi judecători de la Înalta Curte găsesc puterea să demonteze aberaţiile astea”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Plângere penală

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, într-un interviu a rupt tăcerea şi a declarat că după dezvăluirile făcute de Vlad Cosma a decis să discute cu avocaţii săi şi să depună o plângere penală. El susţine că procurorul Augustin Lazăr ar trebui să intervină şi să dovedească că „nu-i acoperă”.

„Cred că procurorul general, Augustin Lazăr, care a venit în locul lui Tiberiu Niţu, trebuie să ne arate că nu a venit acolo să îi acopere. Eu o să vorbesc cu avocaţii să fac plângere penală. Ar trebui arestaţi. (…) Aceşti domni de la Ploieşti ard documente când e vorba de aşa ceva. Noroc că avem documentele. (…) Nu doar pe Vlad Cosma l-au folosit aşa. Şi pe Vlad Alexe, şi pe Păvăleanu, pe toţi i-au folosit ca martori sub acoperire. Ştia tot oraşul ce făcea acest Portocală, numai cei de la Bucureşti nu ştiau”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a reluat duminică afirmaţiile conform cărora avea o relaţie apropiată cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta a fost la el acasă, la Ploieşti, „a venit la vie” şi a fost văzută de lăutari, de chelneri şi a precizat că se va gândi cum poate dovedi relaţia pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi.

„Până în 2014 aveam relaţii normale. Kovesi părea sănătoasă la cap la momentele alea. Mă întâlneam cu dânsa în nenumărate locuri, mă consideram apropiat. Sunt dezamăgit de naiv şi tăntălău ce am fost eu. Când am văzut cum această fiinţă se transformă, am ţipat, am strigat. Nu mi-a dat prin cap să o înregistrez. M-am întâlnit cu ea peste tot. A venit la mine acasă, la Ploieşti. A fost la mine acasă în Ploieşti. A venit acolo la vie. A stat o zi, au văzut-o lăutarii, chelnerii”, a susţinut Sebastian Ghiţă.

Întrebat cu ce ocazie a fost şefa DNA la el acasă, Ghiţă a răspuns: ”Nu mai ştiu cu ce ocazie a fost la mine, onomastică, ceva eveniment privat. Au fost şi alte persoane, nu cred că vreau să le amestec”.

El a spus că se va gândi cum poate dovedi relaţia sa cu Laura Codruţa Kovesi.

„Îmi pare rău că nu pot să satisfac dorinţa multor oameni, dar nu înregistrez lumea când vine la mine acasă. Nu mi-a dat prin cap să o înregistrez pe Kovesi când a fost la mine. Nu ştiu, o să îmi storc mintea să văd cum pot să vă conving de relaţia mea cu Kovesi”, a declarat Sebastian Ghiţă.

La începutul lui 2014, la puţin timp după ce a plecat din ţară, Ghiţă a apărut în mai multe înregistrări în cafre a lansat acuzaţii la adresa Laurei Codruţa Kovesi.

Într-una dintre acestea, difuzată la România TV, Ghiţă a vorbit despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care a susţinut că a cunoscut-o în sediile SRI şi a întrebat-o dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

„Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA, o parte trimise în judecată. Nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a fost atunci reacţia şefei DNA.

Ghiță nu a mers la Oprea în noaptea alegerilor

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a declarat duminică seară că fusese şi el invitat acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, chiar de către Gaberiel Oprea, dar că nu a putut da curs invitaţiei, fiindcă se afla la un eveniment privat.

”Probabil că aş fi fost şi eu acolo, dar eram la un eveniment privat”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă fusese şi el invitat la Gabriel Oprea, Sebastian Ghiţă a răspuns afirmativ, ulterior precizând că cel care l-a invitat a fost Gabriel Oprea, „că era casa dânsului”.

Chestionat dacă oamenii din acea sufragerieîşi doreau să fie preşedinte Traian Băsescu, Ghiţă a replicat: „Cred că unii gândeau într-un fel, alţii în alt fel. Nu tot timpul oamenii spun ceea ce gândesc”.

Fostul deputat spune că ar mai putea ieşi la iveală şi alte dezvăluiri incendiare despre şefa DNA.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă vine cu noi dezvăluiri şi susţine că Laura Codruţa Kovesi a fost la el acasă, la Ploieşti, cu ocazia unui  eveniment privat. Tot el lansează însă şi un atac dur la adresa şefei DNA, despre care spune că a ajuns „o nemernică, o ucigaşă”.

„Nu am fost în situaţia de a-mi fi frică. Până în 2014 am avut relaţii normale, Kovesi părea normală la cap. Consideram că e o relaţie de prietenie. A devenit o nemernică, o ucigaşă. Sunt dezamăgit cât de naiv şi tăntălău am fost.

A venit la mine acasă. Kovesi a fost la mine acasă, în Ploieşti. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii. Numai cine nu vrea să vadă nu vede.

Sunt indignat că un om cu o demnitate şi p funcţie atât de mare poate să distrugă o instituţie. Nu mai ştiu..a fost o onomastică, un eveniment privat. Au fost şi alte persoane, nu le amestec în bâlciul de acum .”, a declarat Sebastian Ghiţă.

„Vor mai fi şi altele, o să îmi storc mintea ca să vă conving de relaţia mea cu Kovesi. E mult mai grav că mulţi oameni din România sunt puşi să-şi demonstreze nevinovăţia când sunt probe false. Kovesi conduce acest mecanism şi astăzi avem dovada. Conducea un mecanism de falsificat probe. Klaus Iohannis şi Hellvig l-au revocat pe Florian Coldea, nu eu. Ministrul Justiţiei are corp de control, mâine pot să dispună control la DNA Ploieşti”, a spus Ghiţă, care a vorbit şi despre dezvăluirile şi înregistrările lui Vlad Cosma.

„Scrisul acela era al meu, tabelele sunt false. Nu erau pentru campania electorală a lui Ponta. Scrisul e al meu, nu îmi dă voie legea să spun mai multe”, a mai spus Ghiţă.

După ce a dezvăluit relaţia strânsă de prietenie pe care o avea cu Laura Codruţa Kovesi, Sebastian Ghiţă rupe tăcerea şi mărturiseşte, în cadrul unui interviu acordat Antena 3, că a fost invitat la petrecerea controversată organizată de Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Fostul deputat social-democrat susţine că nu a putut participa, fiind prezent la un eveniment privat.

„Probabil că aş fi fost şi eu acolo, dar eram la un eveniment privat.”, a spus Sebastian Ghiţă, adăugând că a fost invitat la acel eveniment chiar de Gabriel Oprea.

Întrebat însă ce plănuiau prin acea întâlnire şi dacă participanţii îl susţineau pe Traian Băsescu pentru încă un mandat la Cotroceni, Ghiţă a declarat: „Cred că unii gândeau într-un fel, alţii în alt fel, nu tot timpul oamenii spun ce gândesc”.

Ghiţă a continuat seria dezvăluirilor şi vorbeşte despre alegerile prezidenţiale din 2014.

„Tot acest cerc spera, se temea de faptul că  Victor Ponta va ajunge preşedinte. Când Ponta a pierdut, tot acest cerc s-a hotărât să îi ofere preşedintelui Iohannis Guvernul şi au tăbărât pe mine şi pe Ponta. (…) Şi astăzi oamenii din poziţiile acelea au o putere uriaşă.”, a completat Ghiţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.