Filmul „Breaking News” rulează la Madrid

0

Filmul „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, cu Andi Vasluianu şi Voica Oltean în rolurile principale, va reprezenta România la cea de-a doua ediţie a Săptămânii Tinerei Cinematografii Europene, informează ICR Madrid într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Cea de-a doua ediţie a Săptămânii Tinerei Cinematografii Europene, care se va desfăşura în perioada 13-17 februarie la Centrul Cultural Conde Duque din Madrid, va prezenta 10 lungmetraje din ţări precum Marea Britanie, Franţa, Polonia, Austria, Italia, Germania, Bulgaria, Spania şi România.

„Breaking News” va încheia seria de proiecţii pe 17 februarie.

Al treilea lungmetraj al cineastei românce, „Breaking News” prezintă drama unui jurnalist forţat să facă un reportaj in memoriam după moartea tragică a operatorului său, dar în încercarea de a compensa pierderea fostului coleg, protagonistul îi ia, pe nesimţite, locul.

Autoarele scenariului sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu şi Voica Oltean, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Madrid se alătură Centrului Cultural Conde Duque şi reţelei EUNIC într-un proiect de film care promovează operele cinematografice prezentate de tineri creatori de filme europene, acordând un rol deosebit femeilor regizor, precizează comunicatul.

Iulia Rugină a absolvit secţia de regie de film şi televiziune din cadrul UNATC şi a finalizat un masterat în regie de film în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Scurtmetrajele regizate în anii studenţiei („Bună Cristina! Pa Cristina!”, „Vineri în jur de 11”, „Captivi de Crăciun”) au fost prezentate la festivaluri de film din Oberhausen, Ludwigsburg, Munchen, Trieste, Bruxelles, Poitiers, Sofia, Valencia, Cracovia, Bristol şi altele.

A debutat în lungmetraj cu „Love Building” (2013), recompensat cu Menţiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de la Varşovia.

Ulterior, a regizat şi continuarea filmului, „Alt Love Building” (2014).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.