Ministrul Toader vine mai repede din Japonia

1

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis că joi va participa la şedinţa de Guvern, în condiţiile în care acum se află în Japonia pentru mai multe întrevederi, iar premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să vină mai repede în ţară, în contextul scandalului de la DNA.

„Joi voi participa la şedinţa de Guvern”, a transmis ministrul Justiţiei. Conferinţa de la Tokyo este programată să se încheie pe 17 februarie, adică vineri.

Totodată, Tudorel Toader a precizat că nu există la Ministerul Justiţiei nicio invitaţie primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul.

Precizările vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că îl va chema de urgenţă în ţară pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, aflat în vizită de lucru în Japonia, în contextul ultimelor informaţii privind situaţia de la DNA, transmite Mediafax.

„Nu ştiu care e ora de avion, dar îi cer să vină cât mai repede în România”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a negat, dar spune dacă va fi chemată la un astfel de dialog, este de acord.

Chemarea în ţară a lui Tudorel Toader a venit în contextul înregistrărilor făcute publice de Vlad Cosma, fost deputat. Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. Mai mult, aceştia l-ar fi ameninţat pe Vlad Cosma că îi vor aresta sora, pe Andreea Cosma.

Citește și
1 Comentariu
  1. Camelian Propinatiu spune

    Si asa nu prea mai sunt inculpari de senzatie si se pleaca din tara sau chiar din penitenciar. Lumea se gândeste ca la DNA ar putea veni Serban Nicolae, Codrin, Nastase, Ciuvica sau Bolcas, dar binomul atacat a avut destul timp sa pregateasca pe unul mai dificil si decât Kovesi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.