Nordic Film Festival, la prima ediție

0

Prima ediţie a Nordic Film Festival, evenimentul care aduce în atenţia bucureştenilor pelicule din toate ţările nordice, se va desfăşura de joi până duminică la Cinematograful „Elvire Popesco” de la Institutul Cultural Francez din Capitală.

Potrivit unui comunicat NordicFF transmis Agerpres programul festivalului conţine o selecţie de zece lungmetraje, patru documentare şi o compilaţie de scurtmetraje.

Bucureştenii vor avea ocazia să vadă, în cele patru zile de festival, filme ale cineaştilor nordici premiate la festivaluri precum Berlin, Chicago, Toronto, Sundance, Hot Docs şi San Sebastian, dar şi filme „de public”.

În prima zi a evenimentului va fi proiectată, de la ora 18,45, o compilaţie de scurtmetraje nordice, urmate vineri, de la ora 14,00, de documentarul islandez „Dreamland” cu o regie semnată de Torfinnur Guonason, Andri Snar Magnason. Tot vineri vor mai putea fi văzute documentarul „The Ambassador” (Danemarca) regia Mads Brugger – de la ora 16,15, comedia „The Other Side of Hope” (Finlanda) regia Aki Kaurismaki – ora 16,30 şi drama „Life In A Fishbowl” (Islanda) regia Baldvin Zophoníasson – de la ora 20,45.

Seria filmelor va continua sâmbătă, de la ora 12,45, cu comedia neagră „With Your Permission” (Danemarca), documentarul „Brothers” (Norvegia) – de la ora 14,45, drama „1001 Grams” (Norvegia) de la ora 17,15, drama „Call Girl” (Suedia) – de la ora 19,15 şi drama „Blind” (Norvegia) – de la ora 22,00.

În ultima zi a evenimentului, vor putea fi urmărite filmele „The Happiest Day In The Life of Olli Maki” (Finlanda) – de la ora 17,15, „Sparrows” (Islanda) – de la ora 19,15 şi comedia „Just Like Home” (Danemarca) – de la 21,45.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.