Prezidențiabilul USR, stabilit prin referendum intern

0

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat marţi că formaţiunea va avea probabil un candidat pentru alegerile prezidenţiale şi că acesta urmează să fie stabilit în urma unui referendum intern.

„Partea frumoasă la USR e tocmai acest lucru, că încercăm să facem politică într-un fel nou. Şi chiar şi acest candidat pentru alegerile prezidenţiale pe care probabil USR îl va avea va fi decis de un referendum intern în cadrul partidului, pentru a ieşi din tiparele acestea în care lucrurile sunt bătute în cuie”, a precizat el pentru „Adevărul”.

Întrebat dacă va candida în cadrul acestui referendum, liderul USR a replicat că nu ştie deocamdată acest lucru.

„Nu ştiu. Vom avea un Comitet politic acum, pe 10 martie, în care ne întâlnim cu preşedinţii de filiale şi cu consilierii noştri şi vom discuta, vom avea o dezbatere. Nu o să luăm o decizie acum – prezidenţialele sunt încă departe, dar vom discuta variantele cele mai bune. O să văd la momentul respectiv”, a explicat el.

În ce priveşte o posibilă candidatură a fostului premier Dacian Cioloş, susţinută de USR, Dan Barna a arătat că şi aceasta poate fi una dintre variante.

„Fiind un subiect deschis, având o dezbatere internă, având o campanie internă şi un vot al membrilor, evident că şi Dacian Cioloş poate să fie o astfel de soluţie, cum aproape orice lider cu notorietate ar putea să facă lucrul acesta”, a precizat el.

Dan Barna a mai arătat că USR are întâlniri periodice cu Platforma România 100, iniţiată de Cioloş, în cadrul cărora este analizată evoluţia situaţiei politice din ţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.