Rusia face teste balistice

0

Ministerul Apărării din Rusia a dat publicităţii imagini care arată ultimul test cu noi interceptoare care vor înlocui componentele cu rază scurtă de acţiune ale scutului ABM care protejează Moscova de eventuale atacuri inamice.

Înregistrarea video a fost dată publicităţii luni. Noul test a fost făcut în Kazahstan, unde Rusia îşi testează rachetele anti-balistice. Proiectilele au zburat spre cer direct spre „ţintă”, lăsând în urmă dâre albicioase de zăpadă răscolită şi de fum în urma lor.

Oficialităţile militare nu au furnizat detalii despre aceste teste, spunând doar că „noul tip de rachetă va intra în serviciu”, potrivit presei ruse, potrivit rt.com.

Interceptorul va înlocui, cel mai probabil, rachetele antibalistice cu rază scurtă de acţiune, pentru apăra Moscova de orice atac nuclear.

Poreclit „PRS-1M”, noul interceptor de rachetă are un motor nou în stare să accelereze viteza până la viteza de 4kilometri pe secundă. Noul sistem este ultradotat după vcele mai recente tehnici în materie. Dimensiunile proiectilului sunt aceleaşi ca ale modelului 53T6 şi va fi aplasat în jurul Moscovei, la fel ca şi precedentul sistem de apărare al Capitalei ruse, au informat aceleaşi surse.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.