Saakașvili nu vrea azil în Polonia

0
 Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, unul dintre liderii cei mai vocali ai opoziţiei ucrainene, a declarat marţi pentru postul de televiziune ucrainean Newsone că în prezent ‘se află sub protecţia poliţiei poloneze’, adăugând că a informat Ministerul de Interne polonez că nu va cere azil în Polonia, relatează agenţia de presă PAP.

Întrebat despre posibilitatea extrădării sale din Polonia în Georgia, fostul preşedinte georgian a minimalizat această eventualitate, susţinând că autorităţile de la Tbilisi se tem de el.

‘Am spus încă de la început că, dacă s-ar dori extrădarea mea, ar fi fost cerută chiar ieri. Am mai spus că nici Georgia, nici Ucraina nu au acuzaţii grave împotriva mea’, a subliniat el.

Lui Saakaşvili, la început prieten şi apoi oponent politic al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, i-a fost retrasă cetăţenia Ucrainei ce îi fusese acordată de Poroşenko însuşi. În septembrie, el a reuşit să ajungă în Ucraina din Polonia, trecând ilegal graniţa ucraineană, cu sprijinul adepţilor săi.

Luni, Mihail Saakaşvili a fost reţinut de un comando al Gărzii de frontieră într-un restaurant cu specific georgian din Kiev – ‘Suluguni’ – , iar marţi a fost trimis înapoi în Polonia, ţara de unde a intrat în Ucraina.

În Ucraina, Saakaşvili a organizat marşuri de protest pentru a cere suspendarea din funcţie a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, pe care l-a acuzat în repetate rânduri de corupţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.