Trump a prezent un buget uriaș pentru anul viitor

Donald Trump a prezentat un proiect de buget de 4.400 miliarde dolari pentru anul viitor. Situaţia ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimul deceniu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a trimis luni Congresului un proiect de buget în valoare de 4.400 de miliarde de dolari pentru anul viitor, situaţie care ar putea genera cel mai mare deficit bugetar din ultimii zece ani, informează site-ul agenţiei Associated Press.

„În anul de când lucrăm împreună, am pus bazele unei noi ere de măreţie americană”, afirmă Donald Trump în mesajul adresat Congresului.

„America începe din nou să câştige. Un spirit măreţ de optimism continuă să sufle în naţiunea noastră”, a subliniat preşedintele SUA.

Amploarea bugetului şi reducerile generate de reformele fiscale riscă să genereze în 2019 un deficit bugetar federal cuprins între 984 de miliarde şi 1.200 de miliarde de dolari. Acest cuantum ar fi de două ori mai mare decât ţinta deficitului promisă de Administraţia Donald Trump.

În total, deficitul bugetar ar putea ajunge la 7.200 miliarde de dolari în următorul deceniu din cauza planului prezentat de Donald Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.