Halep, în sferturi la Doha

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Doha, după ce a învins-o cu 6-4, 6-3 pe sportiva letonă Anastasija Sevastova.

Meciul a durat 66 de minute iar diferenţa substanţială a fost făcută de al doilea serviciu, letona având un procentaj de 19% al punctelor câştigate, în timp ce procentajul Simonei a fost de 71%.

În turul următor Simona Halep o va întâlni pe americanca Catherine Bellis, numărul 48 WTA, care a produs surpriza zilei, eliminând-o pe numărul 5 mondial, cehoaica Karolina Pliskova, scor 7-6, 6-3.

În setul al doilea, Halep a fost întoarsă de la 1-0 şi 40-0 pe serviciul rivalei. La 2-3, cu break avans pentru Sevastova, Halep a apelat pentru prima dată la acest turneu la Andrei Pavel, care a sfătuit-o să trimită mingea cu mai mult efect în terenul advers.

„Dă-i un pic de efect. Când ai dat cu efect în ghemul trecut şi n-ai mai dat aşa plat, ţi-a intrat tot timpul. Dă-i un pic de efect, nu trebuie să dai plat. Şi nu trebuie să faci tu toate punctele, mai las-o şi pe ea. Dă-i una mai moale şi apoi poţi să dai în ea. Atâta tot. Fii atentă la scurta aia când e ea liberă. Nu eşti contra, se vede foarte bine, ştiu că simţi tu aşa, numai dă-i cu efect, ca să dai un pic de margine acolo, ca să nu dai plat, mai ales dacă nu simţi piciorul să împingi în el cât poţi tu, atunci dă-i un pic de efect. Şi gândeşte unde vrei să-l plesezi, nu te mai gândi cum. Altfel, joci foarte bine, stai liniştită. Ai avut un pic de ghinion acolo la 1-0. Altfel, eşti pe felie, stai. Mingea, una mai înaltă şi schimbă ritmul. Hai, punctul ăsta acum”, i-a transmis Pavel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.