Mii de israelieni au cerut demisia lui Netanyahu

0

Câteva mii de israelieni au cerut vineri la Tel Aviv demisia premierului Benjamin Netanyahu, în prima manifestaţie organizată după ce poliţia a recomandat inculparea sa pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în două dosare, relatează AFP.

Protestatarii, mulţi dintre ei cupluri veniţi împreună cu copiii, s-au adunat în apropierea Teatrului Naţional, fluturând pancarte cu portretul lui Netanyahu cu mesajul ‘Crime Minister’ (ministru penal) în limba engleză.

‘Bye Bye Bibi’ (La revedere Bibi) se putea citi pe alte afişe în limba ebraică, folosind porecla premierului Netanyahu.

‘Mincinos, mincinos’ au scandat protestatarii când unul dintre vorbitori s-a referit la declaraţiile lui Netanyahu în care acesta îşi susţinea nevinovăţia.

Tel Aviv, capitala economică şi culturală a Israelului, a fost scena unor proteste săptămânale luni de zile în timpul cărora manifestanţii au cerut inculparea şi plecarea lui Netanyahu.

Manifestaţia de vineri este prima după ce poliţia israeliană a anunţat că a strâns dovezi pentru a cere inculparea lui Netanyahu pentru corupţie în două dosare.

‘Nu există nicio limită pentru ruşinea pe care acest premier corupt a făcut-o să se răsfrângă asupra poporului’, a spus unul dintre protestatari. ‘Vom veni aici atâta timp cât va fi nevoie’, a mai spus el.

Concluziile anchetelor poliţiei pun sub semnul întrebării menţinerea guvernului lui Netanyahu şi mai ales atitudinea partenerilor săi de coaliţie. Aceştia nu au semnalat până acum nicio intenţie de a se desolidariza.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.