Hagi, despre alegerile de la FRF

Share:

Antrenorul echipei Viitorul, Gheorghe Hagi, crede că cel care va câştiga alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal trebuie să-şi propună să depăşească performanţele atinse de generaţia din care face parte.

Gică Hagi, 53 de ani, nu renunță la ideea de a părăsi fotbalul românesc. Chiar dacă e încă indecis în privința destinației, lansează câteva piste pe care cei care rămân aici și-ar dori să le urmeze pentru ca fotbalul românesc să se dezvolte.

O laudă pe FCSB pentru victoria cu Lazio, 1-0, și speră ca modelul roș-albaștrilor să fie copiat de cât mai multe echipe din România.

„Voi pleca sigur, doresc numai bine fotbalului românesc. Cel care va ajunge să conducă FRF și echipa lui au obligația să ducă fotbalul nostru la nivelul la care a fost Generația de Aur. Știu că unora nu le cade bine să fie presiune, unii nu acceptă și nu le place chestia asta, dar asta trebuie să ne dorim. E clar că sunt numărul 1 care investește în fotbalul românesc și vorbesc aici despre jucătorii pe care i-am dat naționalelor, plus investiția privată într-o bază sportivă incredibil de competitivă.

Merg pe drumul meu, nu atac, nu pun bombe, nu mă revolt, m-am revoltat acum 8-9 ani, când am construit baza și am început să dau mulți jucători la nivel înalt. Asta înseamnă multă muncă, vreau să fiu perceput ca un om de fotbal, nu ca un scriitor sau altceva. Se fac emisiuni despre cât de înalt e «Gigel» și cât de scund de «Ionel», în loc să se vorbească despre dezvoltarea fotbalului românesc și să facem performanță, așa cum fac alții. Nu caut să-mi fac reclamă, nu cred că am nevoie. Am făcut școala la Barcelona și Real Madrid, când spui numele astea… cred că mi-am câștigat dreptul la o opinie. Vreți să-mi luați acest drept? Eu nu bat la ușă și nu simt că trebuie să cerșesc pentru acest drept.

Fac și eu greșeli, dar cred că am ce să povestesc și nu vă plictisesc. În Constanța trebuie să fiți mândri de două lucruri. Că s-a înființat o academie de fotbal și că a existat o echipă cu tradiție (n.r. Farul). Dobrogea trebuie să fie o zonă importantă, cu multe echipe, să se facă sport și să se investească mult în infrastructură. Obiectivul nostru e să rămânem în Liga 1, dar dacă intrăm în play-off, e o performanță fantastică. Am dat mulți jucători la echipele importante din Liga 1 și totuși reușim să stăm bine, acolo sus”, a zis Hagi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.