Comuniștii ruși susțin că sunt boicotați de Putin

0

Partidul Comunist din Rusia a denunţat marţi o ”campanie de denigrare” dusă, potrivit acestuia, de către Kremlin şi media oficiale împotriva candidatului său la alegerile prezidenţiale din 18 martie, al doilea clasat în sondaje, dar care se plasează totuşi la o distanţă considerabilă de favoritul scrutinului, Vladimir Putin, preşedintele în exerciţiu al Rusiei, relatează AFP.

”Puterea trebuie să-i oprească pe denigratorii dezlănţuiţi în mass-media ruse şi să ofere cetăţenilor dreptul la o alegere liberă”, a cerut liderul istoric al Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, într-o scrisoare deschisă adresată lui Vladimir Putin.

Pavel Grudinin, candidatul-surpriză al comuniştilor ruşi la scrutinul din 18 martie, este de mai multe săptămâni ţinta unei campanii negative în mass-media pro-Kremlin, care îl acuză, între altele, de posesia unor conturi bancare şi bunuri imobiliare în străinătate.

Creditat cu aproximativ 7% din intenţiile de vot de către institutul public VŢIOM, omul de afaceri se situează totuşi cu mult în urma lui Vladimir Putin (în jur de 70%).

Potrivit Partidului Comunist, care denunţă o ”campanie de denigrare organizată de stat”, peste 60% din informaţiile apărute despre Grudinin în media începând din luna ianuarie sunt negative.

Această estimare este similară celei efectuate de experţi citaţi de cotidianul Vedomosti, potrivit căruia candidatul comuniştilor a devenit obiectul unor atacuri fără precedent în media pro-Kremlin de la începutul campaniei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.