Șapte din zece companii oferă salariaților tichete cadou
Mai mult de şapte din zece companii (peste 70%) din România oferă angajaţilor tichete cadou cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora, pentru a-i motiva şi a le confirma valoarea contribuţiei la succesul organizaţiei din care fac parte, reiese dintr-o cercetare realizată de o companie specializată în comercializarea unor astfel de instrumente de plată.
În acest context, cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaţilor tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38%, în aceeaşi perioadă de referinţă.
Conform specialiştilor din Grupul Up (fost Grup Cheque Déjeuner), oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare şi pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016.
„Astfel, cu ocazia zilei de 8 Martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile şi scutite de contribuţii în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Noile reglementări ale Codului Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou. În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenţa dintre 150 de lei şi valoarea tichetelor cadou se aplică, potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii: CAS – 25%, CASS – 10% şi contribuţie asiguratorie pentru muncă – 2,25%”, explică reprezentanţii companiei.
Potrivit sursei citate, tichetele cadou simplifică această logistică a cadourilor – de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie, iar beneficiarii sunt puşi în valoare şi datorită personalizării tichetelor cu datele lor şi cu sigla companiei.