Solartis Quartet deschide Stagiunea „Cartografii sonore”

Share:

Ansamblul Solartis Quartet va deschide Stagiunea „Cartografii sonore” pe anul 2018, în cadrul unui concert găzduit, marţi, 27 februarie, de la ora 18,00, de Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV).

Potrivit unui comunicat al instituţiei muzeale transmis marţi Agerpres, programul va cuprinde lucrări de Haydn, Beethoven şi Dvorak, trei compozitori a căror biografie este corelată cu ţinutul Boemiei istorice, tema acestui eveniment.

Harta în jurul căreia se va contura evenimentul va fi „Regni Bohemiae, Ducatus Silesiae, Marchionatus Moraviae et Lusatiae”, realizată de reputatul cartograf german J. B. Homann şi publicată la Nurnberg în anul 1720.

Preţul biletului de intrare la MNHCV este de 8 lei, vizitatorii fiind îndrumaţi să facă o rezervare din timp, locurile fiind limitate. Rezervarea se face prin completarea formularului disponibil pe site-ul muzeului: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-concertele-mnhcv/

Laureaţi ai Concursului Internaţional de Muzică de Cameră de la Plovdiv (2014), membrii Solartis Quartet promit un concert de excepţie, prin care şi-au propus să ofere tuturor celor prezenţi o nouă perspectivă asupra muzicii de cameră.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o iniţiativă a MNHCV şi a Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), un proiect derulat prin programul „Oportunităţi la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepţionali, program prin care tineri artişti găsesc oportunităţi reale de afirmare pe scenele din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.