Tăriceanu, noi atacuri la Iohannis și Kovesi

0

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat în Comisia de Control a SRI, iar la ieșire a lansat atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, dar și la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Tăriceanu susține că s-a dus în Comisia de Control a SRI la audieri pentru a da un semnal public că indiferent de funcție, oamenii sunt obligați să vină în fața comisiilor parlamentare.

”Dacă șefa DNA crede că este mai presus de lege denotă un comportament și o atitudine pe care eu nu pot să le accept. Prezența mea la Comisie arată că toți trebuie să ne prezentăm la comisiile parlamentare, indiferent de funcția pe care o deținem”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului l-a criticat dur pe Klaus Iohannis pentru faptul că a dat credit total DNA, în ciuda scandalurilor din spațiul public.

”Nu înțeleg atitudinea președintelui României care refuză să accepte aceste realități. Avem cu toții beneficiul îndoielii, de aceea nu înțeleg de ce președintele României a preferat să dea credit total instituției DNA. Avem cazul procurorului Negulescu, care a fost deja exlcus deja din magistratură, există și alte scandaluri și cred că atunci când lucrurile nu funcționează într-un anumit domeniu, atunci trebuie făcute corecturi”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține că nici el, nici Liviu Dragnea nu doresc să aibă discuții cu Tudorel Toader despre anunțul privitor la Kovesi, pentru că nu doresc să lase loc interpretării unei presiuni politice.

”Știu că se așteaptă o decizie din partea lui, dar orice decizie trebuie cântărită bine de către domnul ministru și este dreptul dumnealui de a anunța o decizie și de a decide când face acest anunț.

Eu întâi vreau să văd decizia, nu vreau să mă antepronunț. Tudorel Toader nu este chemat în coaliție, pentru că orice discuție de acest fel ar duce la interpretarea că justiția este influențată politic, iar noi am agreat cu toții ideea că factorul politic nu trebuie să se implice în justiție”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.