Șova nu promite 100 de kilometri de autostradă

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, miercuri, că în 2018 „tinde să aibă curajul să îşi asume” recepţia a circa 60 de kilometri de autostradă.

„Tehnic încă sunt probleme consistente, deşi există unele elemente de promovare cu privire la calitatea autostrăzilor ce ar putea fi date în folosinţă. Este vorba de aproape 60 de kilometri, care, în cursul lui 2018, ar putea fi chiar şi recepţionaţi. Este vorba de două loturi care însumat fac vreo 40 de kilometri pe Sebeş-Turda, care arată foarte bine şi despre care îmi spun responsabili din companie (CNAIR – n. r.) că se apropie şi de standardul impus de reglementările legale actuale privind recepţia. Eu privesc cu încredere ca măcar aceste două loturi înainte de concedii să fie recepţionate”, a afirmat Şova, după dezbaterile care au avut loc în Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor, informează Agerpres.

Şeful de la Transporturi a subliniat că şi-ar dori ca în cursul mandatului său „să se facă nişte recepţii asupra cărora să nu se mai intervină nici foarte repede, nici peste câţiva ani”.

Şova a subliniat că sunt premise pentru a se ajunge la recepţia a 100 de kilometri de autostradă anul acesta, însă „încă nu şi-ar asuma cifra de 100”.

Ministrul a adăugat că se va schimba legislaţia privind recepţiile, în sensul de a se putea da în folosinţă segmente de autostradă care corespund din punct de vedere tehnic şi al siguranţei circulaţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.