Premierul Dăncilă inundă România cu promisiuni

Premierul Viorica Dăncilă, invitată duminică seara în studioul România TV, s-a referit la proiectele sale de infrastructură, subliniind că îşi asumă cu funcţia respectarea termenelor de finalizare.

„Ne propunem ca în acest an să finalizăm 60 de km de autostradă, iar până la sfârşitul anului 2020 să avem finalizaţi 350 km de autostradă. De asemenea, avem în vedere să înnoim flota TAROM, astfel că vom cumpăra 27 de aeronave noi. Am achiziţionat deja 3. Vom vedea care e managementul acolo, nu vreau să mă exprim până nu mă documentez şi, în acelaşi timp, să am şi soluţii.

Din păcate, au fost întârzieri mari la Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei, şi sperăm ca totul să fie gata până în primul trimestru al anului viitor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Ea a subliniat că va răspunde cu funcţia pentru îndeplinirea acestor angajamente, în caz că termenele cu vor fi respectate urmând să îşi dea demisia.

Viorica Dăncilă a recunoscut că există probleme cu construcţia metroului spre Aeroportul Otopeni. „Sunt probleme legate de construcţia Magistralei M6, documentaţia trimisă la Bruxelles fiind incompletă. Căutăm să vedem dacă avem succes pentru un parteneriat public privat și să căutăm și alte sol, ca să putem rezolva construcţia acestei magistrale”, a mai spus şeful Guvernului.

Dăncilă a mai anunţat, duminică seară, că îşi doreşte ca până la finele acestui an să fie prezentat în Parlament un proiect al legii pensiilor şi că, în baza acestuia, niciunui pensionar din sistemul public nu-i va scădea pensia.

„Noi ne-am propus ca anul acesta, până la sfârşitul anului acesta, să mergem cu legea pensiilor în Parlament. Vom face tot ce este posibil, dar menţionez încă o dată: este important ca atunci când venim cu o lege a pensiilor să nu avem nici un fel de probleme în aplicarea acestei legi. (…) De fapt, anul acesta, până la sfârşitul anului acesta, noi am propus o serie de legi pe care să le finalizăm şi aici, pe lângă legea pensiilor, aş merge spre legea educaţiei, pe care vrem să o finalizăm până la sfârşitul anului, de legea sănătăţii, pe care iarăşi vrem să o finalizăm până la sfârşitul anului acesta, de legea manualului, atât de necesară şi aşteptată atât de profesori, dar şi de copii şi părinţi”, a precizat Dăncilă.

Premierul a declarat că o lege a pensiilor este „absolut necesară”, având în vedere că în domeniu există „multe disfuncţionalităţi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.