Consiliul Concurenței va finaliza investigația la UNSAR

0

Consiliul Concurenţei va finaliza în acest an o investigaţie pe partea de servicii financiare, unde se suspectează un schimb de informaţii la nivelul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), a anunţat, marţi, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, în cadrul evenimentului PRIA Competition, organizat de PRIAevents şi Consiliul Concurenţei.

„În acest vom avea multă continuitate. Sunt câteva investigaţii mari pe care aşteptăm să le terminăm, una pe partea de comerţ alimentar. Avem investigaţie în lucru care se va termina în următoarele luni, la Cora, Carrefour şi alţii. De asemenea, avem o investigaţie mare pe partea de servicii financiare, unde noi suspectăm un schimb de informaţii la nivelul asociaţiei de asigurări – UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, n.r.). Vorbim despre primul caz mare care se finalizează pe zona asta. Din punct de vedere al analizelor, vom finaliza în perioada imediat următoare analiza noastră pe sectorul de gaze. Acum doi ani am lansat analiza noastră pe electricitate, acum o lansăm pe cea dedicată sectorului de gaze. De asemenea, în partea a doua a anului, vom avea analiza sectorială pe serviciile bancare”, a declarat Chiriţoiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, în acest an vor fi puse la punct comparatoare de tarife, atât pe zona de produse alimentare, cât şi pe cea de combustibili.

„Nu în ultimul rând, avem o colaborare pe o zonă nouă, cea a comparatorului de preţuri. Un interes destul de larg pe zona asta. Vom realiza cu ANPC un comparator de preţuri pe partea de preţuri alimentare. Am avut un proiect pilot la nivel de Bucureşti, acum îl vom extinde la nivel naţional. Vom mai realiza un comparator de preţuri pentru combustibili, pentru benzinării. Vom încerca să completăm, nu să suplinim, eforturile care se fac în piaţă”, a spus şeful autorităţii de concurenţă.

În ceea ce priveşte starea pe zona de concurenţă în România, Bogdan Chiriţoiu a menţionat că aceasta este „cumva stabilă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.