Ninsorile, viscolul și gerul paralizează România

0

Din cauza vremii nefavorabile,circulaţia rutieră între București şi zona Dobrogei, autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în totalitate, şi autostrada A4 Ovidiu – Agigea sunt la această oră închise. De asemenea, din cauza ninsorii şi a viscolului au fost închise mai multe drumuri naţionale.

Azi, 27.02.2018, începând cu ora 05:00, s-a închis circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 3, între localitățile Murfatlar și Constanța, km 243+435 – km 256+000, astfel   întreg tronsonul Ostrov – Constanța este închis din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

UPDATE: Azi, 27.02.2018, începând cu ora 04:30, s-a închis circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 23 B, între localitățile Măicănești și Ciorăști (județul Vrancea), km 0+000 – km 15+000,  din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

Drumuri cu circulaţie întreruptă: 

Autostrăzi:

 • A2 Bucureşti – Constanţa;
 • A4 Ovidiu – Agigea;

Drumuri naționale:

  Judeţul Teleorman     

–  DN 65E Roșiorii de Vede –Furculești;

–  DN 51 Alexandria-Izvoarele;

–  DN 51A Alexandria-Viișoara-Zimnicea;

  Județul Călărași (toate)

 • DN 41, pe tronsonul Căscioarele-Chirnogi – Olteniţa;
 • DN 3, pe tronsonul Brăneşti – Cuza Vodă;
 • DN 3A, pe tronsonul Lehliu – Feteşti;
 • DN 21, pe tronsonul Drajna – Călăraşi;
 • DN 3B, pe tronsonul Călăraşi – Feteşti;
 • DN 4, pe tronsonul Frumuşani – Olteniţa;
 • DN 31, pe tronsonul Mănăstirea – Cuza Vodă;

Județul Giurgiu

 • DN 5, pe tronsonul 1 Decembrie – Giurgiu;
 • DN 5A, pe tronsonul Falaştoaca – Izvoarele;
 • DN 5B, pe tronsonul Bălănoaia – Ghimpaţi;
 • DN 41, pe tronsonul Dăiţa – Căscioarele;

Județul Constanţa

 • DN 3, pe tronsonul Murfatlar – Ostrov;
 • DN 2A, pe tronsonul kilometric 127 – 196 (Hârşova – intrare Ovidiu);
 • DN 3C pe tronsonul Constanţa – Ovidiu;
 • DN 22C pe tronsonul Constanţa – Medgidia;

Județul Tulcea

 • DN 22, pe tronsonul Baia – limita cu jud. Constanţa;
 • DN 22A, pe tronsonul Cataloi – limita cu judeţul Constanţa;
 • DN 22D, pe tronsonul Horia – Ciucurova – Două Cantoane;
 • DN 22F, pe tronsonul Izvoarele – Nalbant;

Județul Ilfov

 • DN 3, pe tronsonul Brăneşti – limita cu jud. Călăraşi;
 • DN 4, pe tronsonul Popeşti Leordeni – Frumuşani;

Județul Ialomiţa

 • DN 21, pe tronsonul Slobozia – Drajna;
 • DN 3A, pe tronsonul Drajna – Feteşti;
 • DN 2A, pe tronsonul Urziceni – Giurgeni;
 • DN 3B, pe tronsonul Feteşti – Chirana;

Județul Vrancea

 • DN 2N, pe tronsonul Bogza – Dumbrăveni;

Drumuri județene:

Judeţul Teleorman (DJ 504, DJ 506A, DJ 506, DJ 612A, DJ 601B, DJ 601F, DJ 642, DJ 509, DJ 979);

Judeţul Dolj (DJ 553, DJ 561E, DJ 551A);

Județul Olt (DJ 542, DJ 542A, DJ 544A, DJ 546C, DJ 604, DJ 641, DJ 653, DJ 679, DJ 546A, DJ 546, DJ 546D, DJ 546E);

Județul Giurgiu (DJ 503, DJ 603, DJ 411, DJ 401B);

Județul Constanţa (DJ 392, DJ 391A, DJ 391, DJ 307, DJ 226A, DJ 222);

Județul Tulcea (DJ 222, DJ 222B, DJ 222E, DJ 223A, DJ 222F, DJ 222G);

Județul Călăraşi (DJ 403).

Drumuri naţionale cu restricții de tonaj (3,5 tone):

Județul Constanţa

 • DN 22, pe tronsonul Mihai Viteazul – Ovidiu;
 • DN 3, pe tronsonul Murfatlar – Cobadin – Ostrov Vamă;
 • DN 38, pe tronsonul Agigea – Vama Negru Vodă;

Județul Tulcea

 • DN 22 Baia – limita jud. Constanța;

Județul Ilfov

 • DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni.

Autorităţile bulgare nu mai permit accesul autocamioanelor dinspre România prin PTF Ruse, întrucât drumurile din acest judeţ (Ruse) sunt închise. Măsura este în vigoare până în data de 27 feb. 2018, la ora 08.00.

În judeţul Constanţa, au fost închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Midia şi Mangalia. De asemenea, în judeţul Tulcea, a fost închisă Bara Sulina.

În judeţul Teleorman, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele – Nikopol şi Zimnicea – Svishtov au fost închise, din cauza vântului puternic.

Azi noapte au avut loc operaţiuni dramatice de salvare. 20 de maşini au rămas aseară înzăpezite în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu. Şi volele salvatorilor au rămas înzăpezite. Târziu în noapte oamenii au fost dusi intr-o localitate apropiata. Masinile lor au rămas insă blocate in nămeţi.

Marţi şi miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare rămân suspendate integral în mai multe judeţe. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că şcolile vor fi închise şi miercuri în judeţele Brăila şi Olt.

Zeci de trenuri, anulate

CFR Călători anunţă că, din cauza vremii nefavorabile, au fost anulate mai multe trenuri. Compania precizează că nu sunt linii şi trenuri blocate, dar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind instituite comandamentele de iarnă în sucursalele Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa şi Craiova.

Pentru data de 27 februarie 2018 în contextul condițiilor meteo nefavorabile, a fost decisă anularea a aproximativ 3% din cele ~1200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Măsura are ca scop eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și pluguri de zăpadă și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

Lista trenurilor anulate, actualizată în ANEXA: https://goo.gl/xmH7X5

„Marţi, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov şi Teleorman, dar şi în Capitală. Tot marţi, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 şcoli din mediul rural din judeţul Mehedinţi şi în 14 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi„, transmite Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În prezent mai sunt în vigoare două atenţionări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. Este vorba de o atenţionare cod portocaliu de ger, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 03.00, şi este valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, vizând judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Această atenţionare expiră pe 1 martie, la ora 10.00.

Este în vigoare şi o a doua atenţionare cod portocaliu, tot de viscol şi ninsori, dar de data aceasta pentru judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marţi, 27 februarie, la ora 14.00.

SCOLI INCHISE BUZĂU

Toate unităţile de învăţământ din Buzău vor fi închise, marţi, din cauza viscolului, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Este vorba de peste 500 de unităţi şcolare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

SCOLI INCHISE TULCEA

Cursurile şcolare vor fi suspendate, marţi, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea, decizia fiind luată luni seara, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), din cauza atenţionărilor meteo. Şi în Argeş se închid 17 şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit deciziei IŞJ Tulcea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cursurile şcolare vor fi suspendate marţi în judeţ. Excepţie vor face grădiniţele cu program prelungit, care sunt pregătite să primească copiii, au mai anunţă reprezentanţii ISJ Tulcea.

SCOLI INCHISE ARGEŞ

De asemenea, directorii de la 17 unităţi de învăţământ din Argeş au decis suspendarea cursurilor pentru marţi, din cauza gerului, în funcţie de condiţiile meteorologice urmând ca şi alte şcoli să fie închise. Potrivit Prefecturii Argeş, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş întrunit, luni, în şedinţă extraordinară a decis ca suspendarea cursurilor în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş pentru ziua de marţi să revină directorilor unităţilor şcolare după consultarea prealabilă a preşedintelui Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

“Până la ora 18.00 (nr. luni), directorii unităţilor de învăţământ care au luat hotărârea de a suspenda cursurile şi au informat în scris Inspectoratul Şcolar sunt de la: Şcoala Gimnazială General Constantin Cristescu Lunca Corbului; Şcoala Gimnazială Sanda Movilă Albota; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bârla; Şcoala Gimnazială Gheorghe IIC Brătianu Răteşti; Şcoala Gimnazială Cotmeana; Şcoala Gimnazială Dumitru Udrescu Săpata; Şcoala Gimnazială Constantin Balaceanu Stolnici; Şcoala Gimnazială Vladimir Streinu Teiu; Şcoala Gimnazială Petre Badea Negraşi; Şcoala Gimnazială Râca; Şcoala Gimnazială Prof. univ. Ion Stoia Căldăraru; Şcoala Gimnazială Cocu; Şcoala Gimnazială Moşoaia; Şcoala Gimnazială Băbana; Structura Şcoala Primară Tufanu (structură a Şcolii Gimnaziale Petre Tudose Mălureni); Şcoala Gimnazială Morăreşti; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Uda”, arată Prefectura Argeş. În funcţie de condiţiile meteorologice, şi alte unităţi de învăţământ ar putea fi închise.

SCOLI INCHISE CONSTANŢA

Cursurile şcolare vor fi suspendate şi marţi în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Constanţa, pentru a doua zi consecutiv, din cauza temperaturilor scăzute şi ninsorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile locale din Constanţa au decis, luni, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa pentru ziua de marţi, 27 februarie. În urma analizării situaţiei la nivelul judeţului, marţi se va decide dacă este necesară prelungirea acestei situaţii şi pentru zilele următoare.

SCOLI INCHISE GIURGIU

În municipiul şi în judeţul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât şi marţi, 27 februarie, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

SCOLI INCHISE OLT

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Olt vor fi suspendate, marţi şi miercuri, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general, Adrian Bărbulete, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că suspendarea cursurilor este valabilă pe toată durata codului portocaliu de vreme rea.

SCOLI INCHISE BRĂILA

Toate şcolile din judeţul Brăila vor închise marţi şi miercuri din cauza gerului, a ninsorii şi a viscolului, decizia fiind luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

”În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila din 26.02.2018 s-a hotărât ca la nivelul judeţului Brăila să fie suspendate cursurilor şcolare, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Brăila, în perioada 27 – 28.02.2018”, se arată în informarea ISU Brăila.

Judeţul Brăila se află sub avertizare cod galben în intervalul 25 februarie, ora 3.00 – 1 martie, ora 10.00, când sunt prognozate intensificări ale vântului în partea de sud-est a teritoriului, rafale ale vântului ce vor atinge 55 – 65 km/h şi cod portocaliu, începând cu 26 februarie, ora 3.00 – 1 martie ora 10.00, când valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor. În funcţie de evoluţia fenomenelor meterologice, autorităţile ar putea prelungi perioada de suspendare a cursurilor de la unităţile de învăţământ din judeţul Brăila.

SCOLI INCHISE TELEORMAN

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Teleorman au fost suspendate, începând de luni de la ora 12.00 şi marţi. Potrivit hotărârii luate, luni dimineaţa, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), având în vedere evoluţia negativă a fenomenelor meteorologice – viscol, ninsori abundente şi ger – şi a faptului că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene fac faţă cu greu pentru deszăpezirea carosabilului, cursurile unităţilor de învăţământ sunt suspendate pentru ziua de 26 februarie, începând cu ora 12.00, şi în data de 27 februarie.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.