Teatrul German de Stat Timișoara, trei nominalizări la Premiile UNITER 2018

0

 UNITER a anunţat astăzi nominalizările pentru cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe 7 mai, la Alba-Iulia. Teatrul German de Stat Timișoara obţine în acest an trei nominalizări.

Printre nominalizații la Premiile UNITER, o regăsim la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pe Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky. Printre nominalizații din acest an la categoria Cea mai bună scenografie îi regăsim pe Helmut Stürmer (decor) și scenografa Teatrului German Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru același spectacol. Printre regizorii care își dispută trofeul pentru Cea mai bună regie se află și Yuri Kordonski pentru regia aceluiași spectacol.

Spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez a avut premieră în septembrie 2017 la Teatrul German de Stat  Timișoara. Distribuția este întregită de actorii Ida Jarcsek-GazaHoria SăvescuRareș HontzuFranz KatteschRadu BrăniciIsa BergerDana BorteanuHarald WeiszAljoscha CobeţRichard HladikDana BorteanuIsa BergerRadu BrăniciHarald Weisz, Aljoscha Cobeţ și Richard Hladik, care alături de un regizor de excepție, autor al adaptării scenice a textului, abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.