CFR Cluj nu vrea arbitri străini în play-off

0

Gruparea CFR Cluj a anunţat, miercuri, că în Adunarea Generală a LPF a votat împotriva aducerii arbitrilor străini la meciurile din play-off-ul Ligii I, însă pentru eliminarea suspiciunilor acum este de acord cu aducerea unor brigăzi din străinătate, însă doar din primele şase campionate ale Europei, cum sunt cele ale Spaniei, Angliei şi Italiei.

FCSB propusese să fie aduşi arbitri din Turcia, Israel, Serbia sau Polonia, iar clujenii precizează că considerat că valoarea arbitrilor români este superioară celor care activează în cele patru ţări menţionate. CFR susţine că e de acord ca meciurile din Liga 1 să fie condise de arbitri străni, cu condiţia ca aceştia să fie din campionate de top, „precum Spania, Anglia, Italia, Germania, Franţa”.

„În Adunarea Generală desfăşurată ieri, 27 februarie 2018, clubul CFR 1907 Cluj a votat împotriva aducerii arbitrilor străini la meciurile din play-off-ul Ligii 1. Aşa cum bine ştiţi, propunerea aducerii arbitrilor străini a venit din partea clubului FCSB, care, împreună cu această solicitare, a înaintat o listă cu Federaţiile propuse să trimită brigăzi la partidele din play-off. Cele patru Federaţii erau: Serbia, Turcia, Polonia şi Israel. Cu tot respectul pentru arbitri din ţările mai sus menţionate, considerăm că valoarea arbitrilor români este superioară acestora. Încurajăm arbitrajul românesc, cât şi fotbalul românesc, şi avem încredere că doar împreună putem creşte şi deveni mai puternici.

Totuşi, ca urmare a ultimelor articole apărute în presă, pentru a înlătura orice fel de acuzaţii la adresa clubului nostru, cât şi pentru eliminarea oricăror suspiciuni privind integritatea competiţiei, ne manifestăm public acordul ca la meciurile din play-off, cu aprobarea Federaţiei Române de Fotbal, să fim arbitraţi de către brigăzi doar din primele 6 campionate ale Europei, precum Spania, Anglia, Italia, Germania, Franţa”, se arată într-un comunicat al CFR Cluj.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.