Iluzia apărării „statului de drept”

0

Sintagma „statul de drept” inundă discursurile aleșilor. Toți reprezentanții coaliției PSD -ALDE, de la Dragnea și Tăriceanu, până la ultimul primar al vreunei comune de la marginea României, luptă, nu-i așa, pentru apărarea statului de drept, pentru a-i salva pe români din ghearele unei Justiții arogante, abuzive și discreționare, a cărei singură miză este să le facă dosare neprihăniților din PSD și ALDE.

Statul de drept nu înseamnă politizarea actului de Justiției, subordonarea acestuia unor găști politice devenite, din păcate, veritabile grupuri infracționale care vizează obsesiv controlul total al României. Instituțiile statului, vezi cazul Parlamentului sau al Guvernului, sunt folosite de liderul suprem al PSD, Liviu Dragnea, într-o bătălie politică, dusă pe viață și pe moarte, cu sistemul judiciar. Departe de mine gândul de a spune că, în cazul DNA, nu au existat abuzuri (cazul procurorului Negulescu „Portocală” este grăitor în acest sens) însă, de aici şi până la a declanșa cel mai ordinar și manipulator război împotriva lui Kovesi, este o cale lungă pe care niciun român responsabil n-o poate parcurge fără o analiză temeinică, prealabilă!

Nu Kovesi este, însă, problema inculpaților și condamnaților de ieri, de astăzi și de mâine, ai PSD, ALDE și chiar ai unor partide din Opoziție, ci un procuror șef al DNA care nu cade la pace, nu pactizează, cu ei, cu inculpații, cu condamnații. Sunt convins că, dacă Dragnea – cel care a uitat, subit, că a petrecut, inclusiv la onomastici și tăieri de porci, cu reprezentanți de marcă ai așa-zisului stat paralel – ar fi scăpat de dosarele care îl vizează, era cel mai frenetic avocat al lui Kovesi! Marea problemă a PSD nu este schimbarea/revocarea lui Kovesi din fruntea DNA și înlocuirea acesteia cu un procur șef obedient Puterii. Este atât de simplu! Dacă ar pleca Kovesi și ar veni o altă „Kovesi”, și aceasta ar intra, rapid, în ținta trasoarelor PSD!

Manipularea populației, prin intermediul televiziunilor de casă, a atins cote greu de tolerat într-un stat ce se pretinde membru al Uniunii Europene. Cât timp reacția CNA este inconsistentă, iar tupeul/diversiunile/ responsabilitatea mimată a unor lideri ai Puterii depășește toate barierele decenței, devine imposibil să mai conduci România în direcția dorită de fiecare dintre noi. Cât timp norii de fum fac imperceptibil adevărul/realitatea, este greu să mai vorbești, cu adevărat, de interesul național.

Raportul prezentat de ministrul Toader, prin care se cere revocarea lui Kovesi, este o însăilare de acuzații neprobate! Este greu de înțeles cum un profesionist de calibrul profesorului universitar, Tudorel Toader, poate să gireze, să se plieze pe interesele găștii pesedisto-aldiste. La fel de penibil este și jocul practicat de liderii PSD care susțin că nu au nicio legătură cu acest raport redactat de Toader. De ce, totuși, premierul Dăncilă i-a scurtat vizita ministrului Toader în Japonia, dacă lucrurile stau chiar așa cum susțin pesediștii?

În mod cert, Iohannis nu o va revoca pe Kovesi. Este iminent, însă, faptul că Dragnea și pesediștii își vor căuta „dreptatea” la Curtea Constituțională. Am tras, de-a lungul anilor, numeroase semnale de alarme în privința consecințelor politizării instituțiilor statului român. Politizarea CCR devine astfel de neconceput! Iar decredibilizarea acesteia, inerentă! Sunt tot mai multe cazuri în care deciziile de constituționalitate/neconstituționalitate sunt luate cu majoritate, nu cu unanimitate, ceea ce arată că divergențele în cadrul Curții sunt uriașe! Mai mult, s-a ajuns în situația în care CCR trebuie să se pronunțe în mai toate spețele controversate!

Sărbătorim Anul Centenarului! Ar trebui să vorbim de unitate, de respect față de înaintași, de redarea încrederii românilor în această țară! Din păcate, actuala clasă politică este incapabilă să privească mai departe de propriile interese! Unele atât de străine României!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.